A LEGO saját gyártású védőszemüvegeket adományoz

A LEGO saját gyártású védőszemüvegeket adományoz

A nyíregyházi gyárban készült védőfelszereléssel a helyi egészségügyi és önkormányzati dolgozókat segítik a koronavírus elleni küzdelemben.

A LEGO munkatársai nemrég adtak át egy nagyobb csomagnyi védőfelszerelést az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságnak, hogy azokat eljuttassák a Nyíregyházán és környékén dolgozó gyermekorvosok számára. Ezekben a csomagokban védőszemüvegek, fertőtlenítőszerek és gyerekek számára megfelelő méretű maszkok voltak.

Emellett az adomány mellett a cég 15 ezer darab védőszemüveget ajánlott fel a nyíregyházi polgármesteri hivatal számára, hogy a városi fenntartású intézmények dolgozóit védjék velük.

Az ötlet a játékgyártó óriás Dániában található központjából jött. Az egyik dolgozó felvetése nyomán egy csapat szinte azonnal megtervezte a védőszemüveget, tesztelte, majd meg is kezdték a gyártását. Általában egy új termék elkészítése 6 hónapig tart, most viszont a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel 3 hét alatt eljutottak az ötlettől a gyártás fázisáig.

Miután a dán kollégák jóváhagyták a védőeszközt, a hazánkban található üzemben is megkezdődhetett a termék gyártása. A nyíregyházi gyárban naponta 3 700 darab védőszemüveget készítenek.

Nem éri el a háziorvosát? Hívja az Egészségkalauz orvosait! Kattintson IDE!

Forrás: mmonline.hu / Kiemelt kép: Doinggood.hu

Forrás: EgészségKalauz