Koronavírus: genetikailag rezisztenseket keresnek a kutatók

koronavírus, covid, genetika, immunitás

Kutatók olyan embereket keresnek, akik genetikailag ellenállók a Coviddal szemben. Már most van 400 lehetséges személy, akiket vizsgálva előbbre léphetünk a koronavírus elleni küzdelemben.

A genetikailag rezisztensek vizsgálatába kezdenek egy új kutatásban az Athéni Akadémia munkatársai, ugyanis a szakemberek úgy gondolják, az ellenálló szervezet megismerése segíthet a koronavírus elleni küzdelemben.

A ScienceAlerten megjelent cikkben Evángelosz Andreakosz vezetésével alakult meg egy munkacsoport, akik azokat az embereket szeretnék tanulmányozni, akiknek a szervezete nagyfokú immunitást mutat a Coviddal szemben.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a koronavírus fertőzés és annak lefolyása nagyon változatos: van, aki elkapja a betegséget, de szinte észrevétlenül átvészeli, míg másoknál súlyos Covid alakul ki. A kutatók arra keresik most a választ, hogy miként fordulhat elő, hogy valaki annak ellenére sem fertőződik meg, hogy az egész családja beteg körülötte.

Olvasson tovább! Ezért veszi le a patikában a maszkot, ha rosszul hall!

Természetesen a fertőzés és annak lefolyása is sok összetevős folyamat, függ az immunrendszertől, az alapbetegségektől, az életmódunktól, de a háttérben genetikai okok is meghúzódnak - ez utóbbinak feltérképezésével előbbre kerülhetnek a tudósok a koronavírus elleni harcban.

Különösen azokat a személyeket szeretnék vizsgálni, akik intenzív kitettség ellenére sem fertőződtek meg. Jelenleg 400 ilyen főről van tudomásuk, de a világ össze tájáról keresik a potenciális személyeket.

Forrás: EgészségKalauz