Koronavírus: már 9 fertőzött van Magyarországon

koronavírus, magyarország, debrecen, budapest

Tovább nőtt a fertőzöttek száma itthon - új, az iráni egyetemistáktól független fertőzötteket is diagnosztizáltak.

Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A tájékoztatás szerint a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló, a Semmelweis Egyetemen tanuló iráni hallgatónál és egy magyar nőnél - az idős magyar férfibeteg 74 éves feleségénél - diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktus-kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Olvasson tovább! Ezek a koronavírus tünetei

Az első két fertőzött két iráni egyetemista, egyikük egy gyógyszerészhallgató, a másik a Szent István Egyetem hallgatója. A 3. beteg egy brit férfi, aki Debrecenben él és gyakran járt Milánóba. A 4-re kontaktkutatások során találtak rá, ő a gyógyszerészhallgató barátnője. Az 5. beteg egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfi. Vele kapcsolatban azt valószínűsítik, hogy külföldön élő fia fertőzhette meg, aki február közepén látogatta meg, előtte pedig Olaszországban és Párizsban is járt. A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt. A 7. beteg a brit férfi 59 éves magyar felesége. A 8. és 9. beteg a most diagnosztizált iráni egyetemista, valamint az idős magyar beteg férfi felesége.

Forrás: MTI