Ezeket látta már?

Koronavírus: újra berobbant a járvány Kínában?

kína, tömeg, koronavírus

Közel egy teljes városnegyedet zártak le a kínai Kanton városában, ugyanis váratlanul sok koronavírus-fertőzést észleltek.

Az AP adott hírt arról, hogy a 15 milliós lakosú Kantonban 15 millió 20 új fertőzöttet találtak, ami ugyan önmagában nem sok, de ahhoz képest jelentős, hogy a kínai hatóságok úgy gondolták, legyőzték az országban a koronavírust.

A kínai Global Times azt írja, hogy a koronavírus terjedése „gyors és erős”, ezért a Liwan-negyed egy részét lezárták, tömeges tesztelést indítottak és a lakosokat otthonmaradásra kérték. Bezártak minden piacot, oktatási intézményt és szórakozóhelyet is.

Kínából egyébként eddig is minden nap jelentenek új covidos eseteket, azonban ezek többnyire olyan kínai állampolgárok, akik külföldről térnek haza. Ilyenre, ami most történt rég nem volt példa, azaz arra, hogy az országon belül kezdett el terjedni a vírus. Úgy vélik, hogy a fertőzést - valószínű az indiai mutánst - valószínű egy 75 éves nő hozta be külföldről, aki együtt vacsorázott több ismerősével.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához