Ezeket látta már?

“Digitális híd” épül a gyermekotthonok lakóinak

gyermek, gyerek, kislány, tablet, táblagép, digitális kapcsolattartás, távoktatás, digitális oktatás

A koronavírus okozta krízishelyzetben a kapcsolattartás a legtöbb ember számára az online térbe költözött át. Az állami gondozott gyerekeknek ez nehézséget okoz, hiszen nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel. A Gyermekhíd alapítvány és az UNIQA közös kampánya pontosan ezt a problémát szeretné megoldani a közösség erejével.

A Gyermekhíd Alapítvány mentori programjának keretein belül az alapítvány napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival, hogy így segítsék őket a tanulásban, a fejlődésben és az egészséges énkép kialakításában. A koronavírus okozta krízishelyzet miatt azonban pár hete személyesen nem találkozhatnak a gyerekekkel, csak online tudják tartani velük a kapcsolatot - ha tudják, ugyanis az otthonok többsége nem rendelkezik az ehhez szükséges eszközökkel.

Ahhoz, hogy ezt a gondot megoldják, elérhetővé kellene tenni minden gyermeknek a digitális kapcsolattartás lehetőségét, ehhez viszont szükség lenne a megfelelő eszközökre. Az alapítvány ezért indította el az UNIQA Biztosítóval közös kampányát, melynek keretein belül laptopokat és tableteket gyűjtenek. “Hisszük, hogy az összefogással teremtett digitális híd kapcsolatot teremt a mentorok és a gyerekek között, így egyetlen gyerek se szakad el a jövőjétől még ebben a kritikus helyzetben sem.” - írják a gyűjtéshez létrehozott platformon, a digitalis.gyermekhid.hu oldalon.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

A jótékonysági akció 2020. április 8-tól május 8-ig tart, cégek és magánszemélyek felajánlásait is várják. Az alapítvány kéri, hogy aki tudja, segítse eszközökkel a munkájukat, akinek pedig nem áll módjában, pénzadománnyal is hozzájárulhat a gyűjtéshez. Az így felajánlott összegeket internet-előfizetésekre fordítják majd.

Forrás: Gyermekhíd Alapítvány, UNIQA Biztosító

Forrás: EgészségKalauz