Ezeket látta már?

Leálltak a covid kezelést célzó Favipiravir fejlesztésével

favipiravir, koronavírus, gyógyszer, covid

Az új variánsok kifogtak a gyógyszeren, nem fejlesztik tovább.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a Favipiravir covid elleni pályafutásának végéről:

"Az originátor Fujifilm Holdings Corp befejezte a COVID-19 kezelését célzó favipiravir (Avigan; eredetileg influenza elleni) gyógyszerének fejlesztését – közölte a cég pénteken (10. 21-én), miután több mint két évig dolgozott ezen a témán.

Amint ezen az oldalon is beszámoltunk róla, idén márciusban a Fujifilm már leállította a III. fázisú kísérletben való részvételt, mondván, hogy az omikron variáns megjelenése megnehezítette a gyógyszer hatékonyságának mérését a súlyos tünetek megelőzésében.

A vizsgálatba bevont 84 személy adatainak utólagos elemzése nem mutatott jelentős eredményeket – áll a cég pénteki (10. 21.) közleményében.

A világjárvány első néhány hónapjában Japán felszólította a Fujifilmet, hogy háromszorozza meg az eredetileg sürgősségi influenzakezelésként jóváhagyott gyógyszer nemzeti készleteit.

Akkoriban Shinzo Abe miniszterelnök abban reménykedett, hogy mielőbb engedélyezik a gyógyszert a COVID-19 kezelésére is, és megígérte, hogy adományoz a rászoruló országoknak. Abe-t, aki 2020-ban hagyta el hivatalát, júliusban meggyilkolták egy politikai tüntetés során."

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához