Megfertőzhetnek a covidos tünetmentesek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

delta variáns, koronavírus, covid-19, fertőzés,

Kedves orvosok! Önök szerint létezik még olyan hogy teljesen tünetmentes fertőzés, amikor fogalma nincs róla az embernek, mert nincs rosszul? Megfertőzhetnek így is?

Még a járvány elején sokat lehetett arról hallani hogy rengeteg a tünetmentes fertőzött, akkoriban még azt mondták hogy az embereknek a 70 százaléka át fog rajta esni tünetmentesen. Tudom nem jósok de engem az érdekelne mert nem találtam erről tanulmányt hogy jelenleg milyen arányban mondjak a szakemberek a tünetmentes eseteket? Gondolok itt arra hogy az omikronnal naponta van 10 vagy 20 ezer ember aki benne van új fertőzöttként a statisztikába és szerintem legalább ennyi aki otthon gyors tesztel vagy csak rosszul van és nem jelenti le. De önök szerint létezik még olyan hogy teljesen tünetmentes fertőzés ahol fogalma nincs róla az embernek mert nincs rosszul? Azért érdekelne ez hogy lássam hogy nagyjából milyen ütemben halad ez a járvány és hogy van-e arra reális esély hogy elkapom a vírust de semmit nem érzek belőle. Köszönöm előre is.

Tünetmentes koronavírus fertőzés: őket érintheti a leggyakrabban - kattintson!

Üdvözlöm! Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint 24% is lehet a tünetmentes omikronos. Reális esélye van, hogy elkaphatja a vírust és ez az esély növekszik, ha a távolságtartás, higiéniás szabályok és legalább FFP2 maszk viselésének szabályait nem tartja be.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol