Ezeket látta már?

Nehézlégzés covid után: mi az oka? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

covid, koronavírus, nehézlégzés, pánik, post covid

Tisztelt orvosok! Márciusban voltam covidos, a betegséget könnyen vészeltem át. Viszont, amikor már teljesen kigyógyultam a covidból, jelentkezett nálam egy úgynevezett nehézlégzés.

Olyan, mintha nemtudnék mindig egy “egész levegőt beszívni”. Elmentem Post covid ambulanciára (júniusban) ahol az orvos megállapította, hogy semmi elváltozás nincs a tüdőmben, meg is hallgatta tüdőm, és úgy sem talált semmi rosszat. Elmondtam neki a panaszaim, írt fel gyógyszert és szteroidos befújót. A légzésfunkció vizsgálaton kicsit gyengébb lett az átlagosnál az eredményem. Ezután 1 hónap múlva mentem hozzá kontrollra. Az eredményeim javultak és a véroxigén szintem 99% volt.

Ezután még egy hónapig szedtem a gyógyszereket viszont teljesen azóta sem múlt el a nehézlégzés tünet.

Az a gond velem, hogy sajnos alapjáraton is pánikolós vagyok, amire a vírus csak rátett, lelkileg meggyengített. Sokat pánikolok, bár már nem annyit mint régebben, vannak jobb és rosszabb napjaim (18 éves vagyok).

Ez a nehézlégzés tünet már körülbelül 9 hónapja tart nálam, és sajnos a pánik és a bebeszélés is ront rajta, ezt tudom. Szeretnék tanácsot kérni. Előre is köszönöm a segítségüket, válaszukat!

Koronavírus: ez a 7 tünet juttatja a betegeket a post-Covid osztályra

Kedves kérdező! Sajnos a covid után maga a betegség illetve az ezzel járó fokozott aggodalom is tud rontani a pszichésen tüneteken. Amennyiben ez a mindennapokat megnehezíti, javaslom keressen fel szakembert. Pszichológust, pszichiterapeutát, ha súlyosabb a helyzet és esetleg gyógyszeres segítségre is szükség van, akkor pszichiátert.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához