Pihentesd a Dokit! - Már 200-an jutottak ingyen lakáshoz

Pihentesd a Dokit! - Már 200-an jutottak ingyen lakáshoz

Az Etesd a Dokit! kezdeményezéshez hasonlóan a Pihentesd a Dokit! névre hallgató összefogás is a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozókat támogatja.

Már több, mint 200 egészségügyi dolgozó jutott ingyen lakhatáshoz a Pihentesd a Dokit! kezdeményezés keretein belül. A megmozdulás lényege, hogy a civilek által felajánlott üresen álló lakásokat az egészségügyi dolgozók ingyen használhatják. Ez a fajta segítség több okból is jó: az ápolók és orvosok közelebb kerülnek a munkahelyükhöz, illetve nem kell attól félniük, hogy esetleg “hazaviszik” a koronavírus-fertőzést a családjuknak. A felajánlások nemcsak Budapestről érkeznek, hanem több nagyvárosból is.

A közösség továbbra is várja a jelentkezéseket. Olyan lakástulajdonosokat keresnek, akik bútorozott, de jelenleg üres ingatlannal rendelkeznek, lehetőleg valamelyik kórház környékén. Ezekkel a lakásokkal aztán olyan egészségügyi dolgozóknak szeretnének segíteni, akik messze laknak a munkahelyüktől, vagy a fertőzésveszély miatt nem akarnak hazamenni a családtagjaikhoz.

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

Forrás: hvg.hu

Forrás: EgészségKalauz