Piros jelzést kapott Budapest és 2 régió a Covid-térképen

Budapest, koronavírus, teszt, covid

Folyamatosan romlik a helyzet Magyarországon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentései szerint.

1 hónapja Budapestet kivételével zöld színű volt az egész ország, mostanra narancssárgába borult szinte az egész - Budapest és 2 régió kivételével, amik pirosak.

Az alapján, amit a tagállamok jelentenek az ECDC-nek, a szervezet hetente ad ki friss helyzetjelentést az országok koronavírus fertőzöttségéről. Attól függően, hogy mennyi beteg van zöld, narancssárga, piros és sötétpiros kategóriába sorolják az országokat.

Az aktuális Covid helyzet Magyarországon és Európában Az aktuális Covid helyzet Magyarországon és Európában Forrás: Twitter/ECDC

Narancssárga jelölést kap egy régió, ha 100 ezer lakosra kevesebb mint 50 új fertőzött jut, valamint, ha a 100 ezer lakosra 50 vagy több, de kevesebb, mint 75, és a pozitív tesztek aránya 1 százalék vagy több. Sőt, akkor is narancssárga lesz egy terület, ha az új fertőzöttek száma 75 és 200 között van 100 ezer lakosra, és a pozitív tesztek aránya kevesebb, mint 4 százalék.

Piros jelzést pedig akkor kap, ha 100 ezer lakosra 75–200 fertőzött jut és a pozitív tesztek aránya kevesebb, mint 4 százalék, vagy ha a 100 ezer lakosra jutott új fertőzöttek száma 200–499 között van - írja a HVG.hu

Olvasson tovább! Covid- és influenza oltás: így adható be egyszerre

Forrás: EgészségKalauz