Ezeket látta már?

Szputnyik vakcina: csak júliusra lehet meg a WHO engedélye

szputnyik vakcina, sinopharm vakcina, who, engedélyezés

A Sinopharm és a Sinovac kínai vakcinát is jóváhagyta a WHO - jelentette ki Mariangela Simao, a WHO főigazgató-helyettese a szervezet május eleji sajtótájékoztatóján. Azt is elárulta, hogy az orosz Szputnyik vakcina mikor számíthat engedélyezésre.

"Néhány napon belül véglegesítjük a Sinopharm értékelését" - mondta akkor Mariangela Simao és hozzátette, hogy május ötödikén megkezdik a Sinovac jegyzékbe vételének végső értékelését, így mindkét kínai oltóanyag engedélyezése május első hetében elkészült.

Kínai vakcina: a WHO nem ajánlja 60 év felettieknek, ezért - kattintson!

Annak ellenére, hogy a két oltóanyagról nincsenek közzétett adatok, valamint borsos az áruk, úgy tűnik, hogy mindkettő teljesítette a WHO minimális 50%-os hatékonysági követelményét - mondta a WHO stratégiai tanácsadó szakértői csoportjának (SAGE) elnöke a múlt hónap végén.

Mi a helyzet a Szputnyik vakcinával?

Az orosz, Szputnyik vakcina WHO jóváhagyását illetően Simao akkor azt mondta, hogy "a Szputnyik, amely látszólag lényegesen erőteljesebb és olcsóbb, mint kínai társai", június végén vagy júliusban számíthat a WHO végleges döntésére.

"A WHO-nak még mindig nincs meg a teljes dosszié a Szputnik V értékeléséhez" - mondta Simao, megjegyezve, hogy a WHO a Szputnik V jó klinikai gyakorlatának értékelésének közepén tart, és május közepén kezdi el értékelni a gyártási gyakorlatokat.

„Arra számítunk, hogy amint megvan a teljes dokumentáció, valamint a helyes gyártási gyakorlatoknak és a helyes klinikai gyakorlatnak való megfelelés, az oltást a műszaki szakértői csoport (SAGE) értékelni tudja, és arra számítunk, hogy ez valószínűleg bekövetkezik június végéig vagy esetleg júliusig. ”

Olvassa el ezt is!

Forrás: https://healthpolicy-watch.news/
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához