Ezeket látta már?

Torokfájás, gyengeség, memóriazavar: nem csak covid lehet! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

köhögés, covid, koronavírus

Mit tudok tenni a gyengeséggel memória zavarral, és a még mindig kínzó köhögéssel?

Tisztelt Doktorok!

Mit tudok tenni ezzel a gyengeséggel + memória zavarral + még mindig kínzó köhögéssel?

Kisfiam két héttel ezelőtt szerdán betegedett meg, náthás tünetekkel, pici köhögéssel, láz nélkül (két negatív gyorsteszt volt közben). Én múlt szombaton kezdtem torokkaparást érezni, majd nálam is erős nátha jelentkezett íz - és szagvesztessel. Már akkor éreztem egy bizonyos memóriaromlást, koncentrációs nehézséget.

A harmadik tünetes napon a PCR-tesztem negatív lett. Ezt követően mellkasom felső részén nyomás érzés, száraz köhögés, felszakadni nem akaró váladék. Inhaláltam, ACC-t szedtem párásítottam. Csütörtökön az újabb PCR-teszt szintén negatív. Háziorvosom antibiotikumot is írt, ha a hétvégére rosszabb lenne. Szombatra már nagyon gyenge voltam fekvésnél dobhártya mögött lüktetett, úgy éreztem tele a fejem és a mellkasom, beszedtem a Savulin tablettát szombaton.

Másnap a köhögés felszakadt, de a gyengeség maradt és a memória továbbra sem állt helyre. Egy vizsgára készülök, és képtelen vagyok koncentrálni, vagy visszaemlékezni arra amit tanultam, sajnos a munkám része a jó memória, így nagy gondban vagyok.

Háromszor oltott vagyok mRNS vakcinával (novemberben volt a harmadik).

Tudnak segíteni, mit tudok tenni ezzel a gyengeséggel + memória zavarral + még mindig kínzó köhögéssel? Lehetek covidos a negatív tesztek ellenére? Köszönöm a segítségüket!

Ez is érdekelheti!

Kedves kérdező!

A tesztek eredménye alapján ez nem covid. A tünetek enyhítésére az alábbiak javasoltak:

Gyengeségre: sok folyadék + lehetőség szerinti pihenés + multivitamin + türelem, idő

Memóriazavarra: sok folyadék + lehetőség szerinti pihenés + multivitamin + türelem, idő + készüljön a vizsgájára, trenírozza az agyát

Kínzó köhögésre: ACC elhagyása, köhögéscsillapító felíratása

Ebben a Gyakran Ismételt Kérdések összeállításban a Covid-betegségről, annak diagnosztikájáról, terápiájáról olvashat többet:

Covidos lettem GYIK! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához