Zacher Gábor - életében először jutott eszébe: én is belehalhatok

zacher gábor, koronavírus, oltás, covid, vakcina

A koronavírus-járvány hatodik hullámára készülnek a németek. Kijelenthetjük-e, hogy nálunk vége? Mi lesz ősszel: Lesz-e újabb mutáns? Hatodik hullám, hetedik hullám?

Az átoltottságban óriási aránytalanságok vannak a világon; egyes európai országokban 90 százalékos az átoltottság, míg Fekete-Afrikában vagy az egyes közép-keleti országokban csupán 5-6 százalékos. Márpedig emiatt lehet még új variáns, a főorvos szerint nem dőlhetünk hátra.

Negyedik oltás: nekik érdemes felvenni >>

Nyáron valószínűleg béke lesz, de az, hogy mi lesz ősszel, hogy lesz-e újabb mutáns, hatodik hullám, hetedik hullám, ezt nem tudjuk

– mondja az Index kérdésére Zacher Gábor.

Zacher Gábor szerint a járvány eddigi hullámaiban erőn felül teljesített mindenki az egészségügyben.

„Nem túloztam, amikor elmondtam, hogy 440 órákat dolgoztunk egy hónapban, a teljesítőképességünk, erőink határára kerültünk. Viszont ha még egy lapáttal rá kellett volna tenni, akkor lehet, hogy még rá tudtunk volna tenni, a betegszállítóktól kezdve a vezetőig mindenki odatette magát ” – emlékszik vissza a mentős szakorvos, hozzátéve: „természetesen most a kórházban dolgozókra gondoltam, nem a minisztériumi vezetőkre”.

Ami a leginkább megdöbbentett, hogy tulajdonképpen saját magam is belehalhatok ebbe a történetbe. Ez életemben most először jutott eszembe, futott rajtam végig, főleg azon a napon, amikor az egyik kollégámat temettük el.

Van még értelme az oltásoknak?

Erre Zacher Gábor határozott igennel válaszol: megelőzésben és a kezeléseben is az oltás a kulcs. Kiemelte a negyedik oltás fontosságát, ami főleg a rizikócsoportba tartozóknál igazán fontos. Aki most oltakozik, az már érdemi ellenanyagválaszt fog jelenteni, ki fog tartani ősszel.

Forrás: Index.hu