Ezeket látta már?

A sínes fogfehérítés előnyei

A Medical College of Georgia és a Western University of Health Sciences fogorvosai szerint az egyik fogfehérítő szer javíthatja az idős és speciális igényű páciensek szájegészségét.

Az elmezavaros vagy leromlott kézügyességgel bíró emberek számára a szabványos szájhigiénia, például a fogmosás és a fogselyemhasználat nehéz, vagy egyenesen lehetetlen lehet. Ezen kívül amikor valamilyen betegség illetve gyógyszer szájszárazságot okoz, a nyál hiánya csökkenti a száj természetes védekező mechanizmusait. Ezek a problémák lepedéklerakódáshoz, szuvasodáshoz és fogínybetegségekhez vezethetnek, ami tovább rontja a páciens egészségi állapotát.

A sínes fogfehérítés előnyei

A Journal of the American Dental Association folyóiratban közzétett cikk szerint a méretre készült sínben alkalmazott fogfehérítő anyag, a karbamid-peroxid megoldhatja ezeket a problémákat. Dr. Van Haywood, a cikk társszerzője elmondta, a speciális igényű páciensekkel szerzett tapasztalataik azt mutatták, hogy az évek során a fogfehérítés következtében a betegek fogai tiszták lettek, és javult fogínyük egészségi állapota. A fogorvosok évtizedek óta használják a karbamid-peroxidot fogfehérítésre, bár a szert eredetileg szájfertőtlenítésre alkalmazták. Eltávolítja a lepedéket, megöli a baktériumokat, és a fogzománc és a dentin feloldódását lehetővé tévő szint fölé emeli a száj pH értékét, ami kevesebb lyukas fogat eredményez.

A tanulmány társszerzője, Dr. David Lazarchik, a Western University of Health Sciences College of Dental Medicine docense szerint mindezek az előnyök azt mutatják, hogy a sínes fogfehérítés rendkívül hatékony kiegészítő szájhigiéniai módszer lehet olyan betegek számára, akik valami miatt nehezen tudnak gondoskodni a szájhigiéniáról. A kulcs Haywood szerint a sín. Az alapos fogászati vizsgálatot követően a fogorvos pontosan illeszkedő sínt készít, amelyet a páciens kényelmesen viselhet éjszaka, vagy a nap bizonyos időszakában.

Forrás: Medipress