Ezeket látta már?

Fájdalom a fogorvosnál? Nincs többé...

2011.06.16. Módosítva: 2015.11.04.

Egy brit kutató olyan fecskendőt talált fel, amelynek segítségével megszűnhet a fájdalom, melyet a fogorvosnál kapott injekció okoz.

Dr. John Meechan, a Newcastle Egyetem munkatársa feltalált egy fecskendőt, amely révén a fájdalomcsillapító egy semlegesítő oldattal keveredik el közvetlenül azelőtt, hogy azt a betegbe juttatnák, ezáltal megszűnik az injekció által okozott fájdalom.

Fájdalom a fogorvosnál? Nincs többé...

Fogorvosi kezelések során általában az ínybe vagy a belső álkapocsba fecskendeznek fájdalomcsillapítót tömés, foghúzás vagy gyökérkezelés előtt, mivel ezek gyakran igen fájdalmas eljárások lennének.

"Úgy gondoljuk, az új módszer sokkal komfortosabbá fogja tenni a fogorvosnál tett látogatásokat" – számolt be róla Dr. Meechan.

"Az injekció során a legnagyobb fájdalmat a tartályban levő oldat által okozott csípős, égető érzés jelenti. Ennek a csípős érzésnek az oldatban jelenlevő sav az oka, ami viszont nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az anyag hosszú ideig elálljon. Találmányunk által azonban épp ez a kellemetlen érzés fog megszűnni."

Forrás: Medipress