Ezeket látta már?

A húsfogyasztó lányok hamarabb érnek?

A húsban gazdag étrenden élő lányok korábban érnek! Korábbi a nemi érés azoknál a lányoknál, akik gyerekkorukban sok húst esznek - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.

A Public Health Nutrition című szakfolyóiratban közzétett eredmények szerint a hároméves és hétéves korukban sok húst fogyasztó lányok havi vérzése korábban kezdődött, mint azoké, akik a heti 8, illetve 12 adagnál kevesebb húst ettek ebben a korban.

A húsfogyasztó lányok hamarabb érnek?

Imogen Rogers vezetésével 3 ezer 12 éves lány bevonásával készült a tanulmány, amelynek eredménye a kutatók szerint arra utal, hogy a húsban gazdag étrend előkészíti a testet a későbbi terhességre, emiatt korábbi pubertást vált ki.

A vizsgálatban részt vevő lányokat két csoportra osztották a kutatók aszerint, hogy havi vérzésük elkezdődött-e már vagy sem, majd összevetették, hogy miként étkeztek 3, 7 és 10 éves korukban. A pubertás korábbi időpontja azzal mutatott erőteljes összefüggést, hogy kisgyerekként sok húst ettek-e. A hétévesen legtöbb húst evő lányoknak 75 százalékkal volt nagyobb esélye arra, hogy 12 éves korukra már menstruálnak, mint a legkevesebb húst fogyasztó lányok csoportjának.

Mint a kutatók hangsúlyozták, nincs szükség a húsfogyasztás elhagyására a fiatal lányoknál, ám érdemes megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet tartani.

Forrás: EgészségKalauz