Ezeket látta már?

Nyugdíjas évek és a párkapcsolat

A legtöbb férfi örömmel néz a nyugdíjas évek elé: azt remélik, hogy innentől csak kertészkedésből és horgászásból fog állni az életük. Valójában azonban amíg a feleségük nem vonul szintén vissza, csak rosszabbul érzik magukat.

A Missouri Egyetem tanulmánya szerint a férfiak egészsége jelentős romlásnak indul, amikor abbahagyják a munkát. Amikor azonban feleségük is nyugdíjba vonul, hirtelen javulás áll be náluk.

Nyugdíjas évek és a párkapcsolat

Az eredményeket az Amerikai Gerontológiai Társaság éves konferenciáján ismertették. A szervezet célja, hogy széles körben tegye ismertté ezt a tudományt úgy a szakemberek, mint a nagyközönség előtt.

Tény, hogy az aktív évek elmúltával csökken a férfiak esetében a szívinfarktus kockázata, ami a nőkről nem mondható el.

"Amikor a feleségek is nyugdíjba vonulnak, több idejük lesz odafigyelni a férjük egészségére, és arra, hogy párjuk rendszeresen járjon orvosi ellenőrzésre. A nők általában hajlamosabbak mindenki igényeit a sajátjuk elé helyezni, így az ő egészségi állapotuk továbbra is veszélynek van kitéve." – mondta el Angela Curl professzor, a kutatás vezetője.

"A dolgozó élet abbahagyása gyakran jár az egészségi állapot romlásával, ezért akár már heti néhány óra munka is jót tehet. A megváltozott élethelyzet pedig arra késztetheti a párt, hogy újraszervezze az életét. Ha jól szeretnénk magunkat érezni a nyugdíjas évek alatt, akkor érdemes pontosan megtervezni a kapcsolaton belüli szerepeket éppúgy, mint a pénzügyi döntéseket és a szabadidős elfoglaltságokat." – tette hozzá a szakember.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához