Ezeket látta már?

Jön az influenzajárvány: ez a baj az antibiotikummal

influenza_nyito

A korábbiaknál elterjedtebb és "durvább lefolyású" megbetegedésekkel járó influenzajárványra kell számítani az idén - lássuk, mivel állunk szemben!

Erre abból lehet következtetni, hogy a déli féltekén, Ausztráliában a korábbiaknál súlyosabb járvány jelentkezett. A tapasztalatok szerint ugyanis a vírusok az ottani tél elmúltával az északi féltekén jelennek meg.

Jön az influenzajárvány: mit tehetünk?

A gyerekek nem tartoznak a rizikócsoportba, ám esetükben is kockázatot jelent a közösségben szerzett fertőzések nyomán legyengült szervezet. Általánosságban, akárcsak az idősek esetében, a gyerekeknél is a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettebbek. A szervezet ellenálló képessége a gyerekeknél is megfelelő táplálkozással, a C és a D vitamin alkalmazásával és a higiéniai szabályok betartásával erősíthető.

Az influenza legyengíti a szervezetünket, immunrendszerünket C-,és D-vitamin pótlással tudjuk erősíteni. Az influenza legyengíti a szervezetünket, immunrendszerünket C-,és D-vitamin pótlással tudjuk erősíteni. Forrás: EgészségKalauz

Mi a baj az antibiotikummal?

Figyelem: az antibiotikumok nemcsak, hogy nem használnak a vírusokkal szemben, hanem még gyengítik is az immunrendszert!

Az antibiotikumok túlfogyasztásában a nemzetközi statisztikák szerint Magyarország éllovas. A túlfogyasztás pedig rezisztenciát okozhat, amelynek nyomán egyre többen halhatnak meg bakteriális fertőzésekben - mondta Póta György.

forrás: MTI

Forrás: EgészségKalauz