Ezeket látta már?

Hirdetés

Így kezelhető a felfázás antibiotikum nélkül (x)

Nem az antibiotikum az egyetlen megoldás felfázásra

A hólyaghurutot, avagy felfázást baktériumfertőzés okozza, ezt a betegséget emiatt sokáig szinte mindig antibiotikumokkal kezelték. A világszerte egyre nagyobb problémát okozó antibiotikum-rezisztencia miatt azonban egyre gyakrabban ajánlják, hogy mielőtt komolyabb gyógyszerekhez nyúlnánk, forduljunk inkább a természet patikájához.

Érthető, ha valaki nem szívesen jár orvoshoz

A téli szezonban a legtöbben eddig is óvatosak voltunk, hogy lehetőleg semmilyen betegséget ne kapjunk el. Elvégre az embernek semmi kedve a rendelőintézetek folyosóin várakozni, a netán egyéb fertőző betegséget hordozó többi pácienssel együtt. Ráadásul az idei évben mondhatni illik is kímélnünk a leterhelt egyészségügyi ellátórendszert. Reneszánszukat élik tehát a „házi” praktikák, és korábban szinte soha nem látott mértékben vásároljuk a recept nélkül hozzáférhető gyógyszereket is. Az ellenőrzött, gyógyszerminőségű készítmények a legmegbízhatóbbak, azonban fontos, hogy minden alkalommal olvassuk el a mellékelt tájékoztatót és tartsuk is be az abban leírt alkalmazási szabályokat!

Hideg időben könnyebb felfáznunk

A hűvösebb, téli hónapokban nemcsak a nátha, hanem például a felfázás is viszonylag gyakori megbetegedésnek számít. Bár a hólyaghurutot valójában baktériumfertőzés okozza, mégsem véletlenül hívják felfázásnak, a hideg ugyanis hajlamosíthat a kialakulására. És mert baktérium okozza, ezért ezt a betegséget gyakran gyógyítják antibiotikummal, amit természetesen csakis orvos írhat elő. Vajon egy felfázás miatt is mindenképpen orvosi időpontért kell kuncsorognunk még ezekben a mostani vírusjárvány miatti vészterhes időkben is? Szerencsére nem, azaz nem feltétlenül!

Lehetőleg csak akkor szedjünk antibiotikumot, ha nincs más megoldás

Fölösleges már az első felfázásos tünetek észlelésekor azonnal antibiotikumért kiáltani. Ez a betegség ugyanis a korai stádiumában még bőséges folyadékbevitellel és gyógynövényi segítséggel is megfékezhető lehet. Valamint arról se feledkezzünk meg, hogy világszerte egyre komolyabb gondokat okoz a túlzott antibiotikum-használat, amely a melegágya a rezisztens, azaz a gyógyszereknek ellenálló, úgynevezett „szuperbaktériumok” kifejlődésének. Arról nem is szólva, hogy a szervezetünkből kiürülő gyógyszermaradványok a szennyvízzel – még tisztítás után is – visszakerülnek az élővilágba, azaz az antibiotikum-szedéssel közvetve a teljes ökoszisztémát károsítjuk.

Segíthet a medveszőlőlevél-tartalmú tabletta

A felfázás kezdeti tüneteit – a gyakori vizelési ingert és a csípő érést a vizelet ürítésekor – hatásosan csillapíthatjuk egy gyógynövényes készítmény, az Urzinol tabletta segítségével.

Az Urzinol nem antibiotikum, viszont egy baktériumellenes hatású gyógynövény, a medveszőlőlevél hatóanyagát tartalmazza magas koncentrációban. A medveszőlőlevelet már eleink is sikerrel alkalmazták húgyúti panaszokra, és ma már tudományosan is igazolt a gyógynövény jótékony hatása a hólyaghurut tüneteinek kezelésében. Fontos azonban, hogy az Urzinol tablettát már az első panaszok megjelenésekor elkezdjük szedni, és emellett ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékfogyasztásról. Az Urzinol tablettát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

Amennyiben a panaszok néhány nap után nem enyhülnek, netán komolyabb fájdalom, láz, véres vizelet jelentkezne, természetesen haladéktalanul forduljunk orvoshoz!

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária