Ezeket látta már?

A héten: Európai Depresszióellenes Nap

Korunk egyik, népegészségügyi szempontból legfontosabb pszichiátriai problémája a depresszió. Minden évben az Európai Depresszióellenes Napon különböző rendezvényeken vitatják meg a teendőket a szakemberek - és az érintettek...

Korunk egyik, népegészségügyi szempontból legfontosabb pszichiátriai problémája a depresszió. Gyakorisága világszerte emelkedik, s habár az utóbbi időben számos erőfeszítés történt a depresszióval kapcsolatok ismeretek növelésére a depresszióban szenvedő személyek jelentős hányada nem részesül megfelelő kezelésben.

A héten: Európai Depresszióellenes Nap

Az Európai Depresszióellenes Nap (EDD-European Day of Depression) mozgalom, minden évben október 1-én emlékeztet arra, hogyan vehetjük fel a küzdelmet ezzel a súlyos betegséggel szemben.

A sajtótájékoztató keretében szeretnénk bemutatni, milyen depresszió ellenes aktivitások folynak ma Magyarországon, és mely területeken van szükség további sürgős fejlesztésekre a depresszió megelőzésében és kezelésében.

Sajnos az elmúlt időszakban számos olyan szomorú esemény (öngyilkosság, ill. kiterjesztett öngyilkosság) kapott nyilvánosságot a magyar médiumokban, melyek nagy valószínűséggel a kezeletlen depresszióval álltak kapcsolatban, és amelyek talán megelőzhetők lettek volna, ha a lakosság könnyebben felismerné a betegséget és ha az ellátó hálózat fejlettebb volna.

Pénteken, október 1-jén lesz ezzel kapcsolatos sajtóesemény, melynek résztvevői:

Dr. Kurimay Tamás, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, Prof. Dr. Rihmer Zoltán országos szakfelügyelő főorvos, a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja, Prof. Dr. Kopp Mária, az SE Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgató-helyettese, az MTA-SE Mentális Egészségtudományok Társult Kutatócsoport és a Hungarostudy munkacsoport vezetője, valamint

Judy, a Groovehouse együttes énekese, érintett

A rendezvény után ismét hírt adunk az ott elhangzottakról a kedves Olvasóknak!

Forrás: Sajtóközlemény