Mindenki ezt nézi most!

Szponzorált tartalom

„Fogalmuk sincs, hogy milyen pokoli az életem!” – egy alvászavaros tévésztár vallomása

„Fogalmuk sincs, hogy milyen pokoli az életem!” – egy alvászavaros tévésztár vallomása

Mindenki azt hiszi, hogy nekem könnyű: biztosan csupa csillogásból és örömből áll az életem. Azért mert ismert vagyok, minden ujjamra jut egy szép nő és soha sincsenek gondjaim. Ha az emberek tudnák, hogy hányszor forgolódom álmatlanul éjszaka, nem irigyelnének.

Álmokkal kereskedünk, de ha nem alszunk tönkremegyünk

– Egyáltalán nem könnyű dolog tévésztárnak lenni. Hosszú, rögös út vezet a sikerig, ami ’vérrel és könnyel’ van kikövezve. Ha pedig már elértél valamit, akkor azért kell megküzdened, hogy a képernyőn tudj maradni, és ne tűnj el a süllyesztőben. Rengeteg feszültséggel, energiaráfordítással jár a mi munkánk, arról nem is beszélve, hogy nyilvánosan éljük az életünket. Bárhol, bármilyen helyzetben lefotózhatnak, akár egy nyaraláson is, és ha nem vagyunk elég óvatosak, könnyen válhatunk gúny tárgyává. Mi álmokkal kereskedünk, illúziót teremtünk, de ha nem vigyázunk magunkra, idővel szépen lassan tönkremegyünk. Egyáltalán nem könnyű párt sem találnunk, mert bár sok a rajongónk, akik közül néhányan bármire kaphatók, az azért mégsem valós kapcsolat. Időnk és energiánk is alig marad a normális párkapcsolatra abban a nagy hajszában, amiben élünk.

A rendszertelen élet alvászavart okozhat

– Nekem például nincs egy állandó ritmusom, ami szerint élhetném az életemet. Kiszámíthatatlan, hogy mikor kerülök ágyba, és mikor kell felkelnem. Néha még azt sem tudom pontosan, hogy hány órát fogok dolgozni a következő napon. Pedig a mély alvás nagyon fontos lenne a számomra. Hiszen olyankor regenerálódik a test, alvás közben simulnak ki az idegek. Sajnos gyakran előfordul velem, hogy még hat órát sem tudok szunyókálni. Nehezen alszom el, sokáig forgolódom, éjszaka pedig többször felriadok. Emiatt gyakran nyűgös vagyok másnap, és literszám döntöm magamba a kávét, hogy valamitől újra fel tudjak pörögni. Tisztában vagyok vele, hogy ez hosszú távon nem tesz jót a szívemnek, de muszáj a topon maradom.

Valószínűleg a sok feszültség mellett a rendszertelen élet is hozzájárul ahhoz, hogy nem tudok jól aludni. Pedig már sok mindent megtettem érte. Nincs a hálószobámban semmilyen technikai eszköz, és minden éjjel lehúzom a redőnyt. Kiszűrök minden fényt és hangot, mégis forgolódom. Altatót nem merek szedni, mert attól félek, hogy másnap túlzottan levert leszek, és nem fogok tudni autót vezetni. Az egyik barátom ajánlotta, hogy próbálkozzak a gyógynövényekkel, mert például a valeriána vagy a komló kifejezetten nyugtató, altató hatásúak. Úgy döntöttem, kipróbálom, hátha végre valami segít a problémámon!

Forrás: Phytotec Hungária