Ezeket látta már?

Hirdetés

Így betegít meg minket a tartós stressz (x)

Depositphotos 219571674 xl-2015

Ha tartós feszültségben élünk, számolnunk kell azzal, hogy idővel emiatt fizikai tüneteink lesznek. Mert a fel nem dolgozott és le nem vezetett feszültség nem múlik el magától! Megbetegítheti a testet és a lelket is.

Az életünk állandó robotolás, amiből csak ritkán lehet kiszállni

A mai rohanó, állandóan változó és lüktető világban egyre több a feszültség. Elképzelhető, hogy megoldatlan családi problémák nyomasztanak minket, esetleg a munkahelyünkön túlzottan meg akarunk felelni az elvárásoknak. Otthon is várnak ránk a teendőink, egyszerűen nincs időnk kipihenni magunkat. Úgy érezhetjük, hogy az életünk állandó robotolás, amiből csak ritkán lehet kiszállni. Ha nem tudjuk levezetni a feszültséget, és csak gyűlik bennünk, előbb-utóbb nagy valószínűséggel valamilyen testi betegség tüneteit tapasztaljuk magunkon. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy szorít a mellkasunk, fáj a gyomrunk, esetleg fáj a fejünk. Ezek már olyan intő jelek lehetnek, amelyeket mindenképpen érdemes komolyan venni.

Nyomasztó tények a stressz okozta betegségekről

Az állandó feszültségben élők ki vannak téve a gyomorfekély veszélyének, és tartósan magassá válhat a vérnyomásuk. Egy statisztikai adat szerint az ilyen embereket 34 százalékkal nagyobb eséllyel érintik a szívkoszorúér-problémák. A feszültség akár szívrohamot is okozhat, amely sajnos egyre fiatalabb korban jelentkezhet, főleg az állandó teljesítménykényszerben élőknél. Különösen veszélyeztetettek a férfiak, de a nőket sem kíméli. A tartós feszültség és stressz miatt alvászavar alakulhat ki, hiszen a napközbeni problémáink éjjel is tovább gyötörhetnek: forgolódunk, többször felriadunk, márpedig ha nem tudjuk kipihenni magunkat éjszakánként, napközben még feszültebbek leszünk. Olyan ördögi kör alakulhat ki, amelyből szinte képtelenség kitörni. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a tartós feszültségben élők gyakrabban betegszenek meg, illetve könnyebben okoznak baleseteket is.

Segíthetnek a gyógynövények

A stresszes, feszült állapoton mindenképpen érdemes változtatni. Bizonyos szintetikus altatók és nyugtatók segíthetnek, bár napközben tompák, dekoncentráltak lehetünk tőlük, hosszú távon pedig függőséget okozhatnak. A természet patikája az ilyen esetekre is kínál segítséget. A három gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kombinációját tartalmazó Sedacur forte nappal nyugtat, és oldja a feszültséget, míg éjjel segíti az el- és átalvást.

Így könnyebben tudjuk venni az akadályokat egy-egy stresszesebb időszakban is. A Sedacur forte nincs negatív hatással az autóvezetésre vagy a koncentrációképességre. Már gazdaságosabb, hatvan szemes kiszerelésben is kapható a patikában!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária