Ezeket látta már?

Mini pszichopátia - gyermekkorú gyilkosok...

Mindig megdöbbenünk a kegyetlenkedések, gyilkosságok hallatán, de ez még érthetetlenebb, amikor egy gyermekkorú személy követi el mindezt. Sajnos mai világunkban egyre többször találkozunk ezen szörnyűségekkel.

Melyek e gyermekek viselkedési jegyei?

Mini pszichopátia - gyermekkorú gyilkosok...

Látványosan, provokatívan fordulnak a környezetük felé, e viselkedés fő váza az agresszió. Élvezik a megdöbbentő, szinte már brutális tetteket, s teljes mértékben megélik tudatban és érzelmekben is a másik személy bántalmazását, mely számukra élvezetes, s ezt oly mértékig fokozzák, mely a másik személy halálával végződik.

Mini pszichopaták és környezeti kapcsolatuk

Mindig tudatosan választják ki azt a személyt, akit bántalmazni fognak! Ezzel a személlyel nagyon minimális érzelmi kapcsolatuk van, illetve egyáltalán nincs is. Feltérképezik ezen személyeket.

Érdekességük viszont, ha valakihez érzelmileg erősen kötődnek, azt szinte a saját részükként élik meg, szinte birtokolják, fanatikusan állnak hozzájuk. Velük kedvesek, aranyosak, jólelkűek, mosolygós gyermekek.Tőlük fogadnak el csak korlátokat,szabályokat.

Környezeti kapcsolatukban 99%-ban szerepel a másik személyre irányuló teljes megsemmisítési törekvés, s csak 1%-ban tudnak olyan személlyel kapcsolatot kialakítani, akit elfogadnak, de erre az 1%-ra elemi erejű szükségletük van, s mindig van egy ilyen háttérkapcsolatuk az érzelmi világukban.

Kivétel nélkül szinte, a pszichológiai vizsgálatokon "tünetmentesnek" tűnnek, ezért nehéz őket ilyen környezetben "beazonosítani", s ezért akkor kerülnek igazán "középpontba", amikor már ölnek...

Mit tehetünk?

Ezen gyermekek nevelésében nagyon hatékonyan működik, az "ölelj magadhoz" érintéses-érzelmi kapcsolat. Az a személy, aki el szeretne indulni a gyermekkel egy szerető érzelmeken alapuló úton, ezzel a "módszerrel" pozitív eredményeket fog elérni, a gyermek és a közte lévő kapcsolatban.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához