Ezeket látta már?

Miért vagyok rosszul, miért van hányingerem alvás előtt? Az orvos válaszol

stressz, szorongás, hányinger, alvás

A gyomromat a torkomban érzem, fel-le liftezik, mintha hirtelen tele lennék.

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérés érkezett:

"Kedves orvosok!

(28 éves nő, ismert betegség por és állatszőr allergia, rendszeres gyógyszert nem szedek, jelenleg még 1 napig clexane injekciót szúrok, 3 hete császármetszéssel szültem.)

Már többször kértem a segítségüket, és mindig nagyon sokat tudtak nekem segíteni. Most olyan gondom van, hogy minden este rosszul vagyok. Egy kis infó a napjaimról hátha fontos lehet:

3 hete szültem a babám, mikor haza jöttünk semmi gond nem volt, a műtétet teljesen jól viseltem egyébként ( ez a 2. Volt, van már egy 2 eves kislányom aki szinten csm-el született), nincsenek fájdalmaim , pikk-pakk felálltam, azóta itthon is minden házimunkát el tudok végezni stb.

Keveset alszunk nagyon, az első hétben nagyon fajt a babám hasa, aztán székrekedése volt amiatt fájt, és most minden rendben viszont növekedési ugrásban van pár napja. Ezek miatt 4 óránál többet/nap nem igazán aludtam az elmúlt 2 hétben de van, hogy annyit sem sikerül. Napközben semmi bajom, minden nap lefekvésnél vagyok rosszul. Mind a 2 gyerek elaltatva, lehetne aludni és hányingerem lesz. A gyomrom a torkomban érzem, fel-le liftezik, mintha hirtelen tele lennék stb. Nekem emeto fóbián van, eléggé hipochonder is vagyok ezért mégjobban megviselnek ezek a rosszullétek. Félek, hogy hányni fogok vagy, hogy elkaptuk a hányós betegséget stb.

Minden este szinte ugyanakkor vagyok rosszul, és nagyjából fel óra után elmúlik teljesen. Persze közben kapkodom a mentolos rágót, mély levegők, ma már egy cerucalt is bevettem ..

A háziorvosom szerint a stressz es a kimerültség okozza. Önök mit gondolnak, miért van ez az ismétlődő rosszullét, valóban a stressz vagy valami betegségem lenne? Mit tehetnék, hogy elmúljon, és ne legyen minden este ugyan az a forgatókönyv ezzel a rosszulléttel?

Köszönöm előre is!! "

Az orvos válasza:

"A panasz, amit leír, jó eséllyel pszichogén, erre utal, ahogy a kimerültségéről, a gyerekkel való megterhelő időszakról, a túlzott félelmeiről ír. Nekem például árulkodó akár az emetofóbiája is, amit úgy ír, mintha ez egy mellékes információ lenne, pedig minden fóbia mögött szorongás húzódik, a posztja szorongásra utal, amikkel valamiféle ördögi körbe is került most (stresszel, szorong >> tünetet képez >> fél, hogy hányni fog >> még jobban szorong). Erre gyors megoldás nincs, valószínűleg a szorongásai már egy ideje ott laknak magában.

A sorrend, ami szerintem korrekt:

1. pszichiáter felkeresése szomatizációs panaszok és fóbiás tünetképzés miatt Valószínűleg átmenetileg gyógyszert fog ajánlani a tüneti kezelésre, fogadja el.

2. Pszichoterápia elkezdése, hogy kiderüljön az ok, és megértse, mi történik, ezáltal elinduljon egy változás.

3. Relaxációs technikák elsajátítása.

4. A gyerekkel való kapcsolat erősítése (pl anya-magzat kapcsolatanalízis, egyéb anya-gyerek pszichológiai technikák).

Jobbulást!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szorongás, stressz és alvászavar ellen ezeket a gyógynövényeket vesse be

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hátfájás

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához