Ezeket látta már?

Sajnos, alkoholista lettem, hova tudok fordulni, hogy ne derüljön ki? Az orvos válaszol

alkoholista, alkohol, alkoholizmus, addiktológia

Érzem, hogy az egy üveg bor 30 perc alatt nem normális.

A vakcinainfós orvosokhoz egy alkoholizmussal küzdő anya intézte a következő sorokat:

"Kedves Orvosok!

Sajnos alkoholista lettem. Eleinte ez egy kikapcsolódás volt. Már fiatal koromban sem nagyon tudtam mértéket tartani, de nyilván ez csak időszakos gyengeség volt. Apukám sajnos ebbe halt bele, kb. soha nem láttam józanon. Lehetne egy ellen példa, de jelenleg azzal takarózom, hogy a gének.

Amikor stressz ért, mindig ittam! Ha boldogság volt, ittam! Eleinte pár pohár sör, buliban némi tömény. Közben terhes lettem ( tervezett ), abbahagytam. Nagyon élveztem ezt az időszakot, de amint nagyobb lett, nem szoptattam ( 21 hós), vágytam újra a mámorba. Mintha valami kapcsoló lett volna a fejembe. Néha eljártam a barátokkal, persze mindig totál részeg voltam. Reggel viszont úgy ébredek egy ilyen éjjel után, mintha misem történt volna. Nyilván rossz a közérzetem, de mindig tökéletesen ellátom a feladataim.

Közben sajnos elváltam, én nevelem a gyereket. Nem egyszerű, de az elején nagyon boldog voltam, hogy nem szól bele senki az életembe, az elfogyasztott sörök számába. Na, itt már feltűnt a gondolataim mélysége. De nem foglalkoztam vele, gondoltam pár laza este és megy az élet valahogy tovább. De mindennapos lett. Már 3 éve. Persze vannak napok amikor nagyon fáradt vagyok, szomorú vagy másnapos , akkor nem iszom de ez nagyon ritka. Sokszor azt érzem, ahhoz hogy túléljem ezt a délutánt, innom kell!. Nyilván egy tévképzet, de iszom. Valószínű a vércukrom sem okés és gyomorproblémáim is vannak ( 20 évesen több fekélyem volt helicobacter miatt ).

Néha mintha fájna a májam. Kellene laborba mennem a cukor miatt, de nem merek. Egyből kiderül, hogy alkoholista vagyok. Van valami olyan lehetőség, ahova nem kell be feküdni? Ez az én titkom, semmiképp nem akarom nagy dobra verni!

Érzem, hogy az egy üveg bor 30 perc alatt nem normális."

Az orvosok válasza:

"Ha jó a kapcsolata a háziorvosával, vegye föl vele a kapcsolatot, és mondjon el neki őszintén a problémáját. Ha nem, a területileg illetékes pszichiátriai járóbeteg szakrendelésen. Tudom, bátorság kell hozzá, de már el is indult ezen az úton: fölismerte, hogy segítségre van szüksége. És már ez is komoly eredmény. Még valami: az addiktologiai, pszichiátriai leleteket meg a háziorvosa sem tudja megnézni az Ön engedélye nélkül. De leginkább őket ajánlom: https://www.anonimalkoholistak.hu

A fentieken túl:

A maga titka, de a tartós leszokásért érdemes megosztani mással (HO, pszichiáter). Talán főleg pszichiáterrel. A későbbiekben pszichológus/pszichoterápia segítség is fontos lehet, hogy megértse, miért lett alkoholista (nem, nem a gének), de lehet, nem ez most az első lépés.

Belgyógyászati vizsgálat kellhet, de fontos tudni, hogy az absztinenciával jó eséllyel gyorsan javulni fog minden."

Egy addiktológiai konzultáns tanácsa pedig a következő:

"mivel nagyon ragaszkodik (még) az anonimitáshoz, keressen fel a városban ahol él, egy addiktológiai konzultánst. Ő diszkrét, és valóban tud segíteni. Vele együtt, közösen, gyorsan megtaláljak az önnek megfelelő utat (pszichiátert, pszichólogust, majd terápiát) az absztinencia felé."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ebből tudhatja, hogy szenvedélybeteg - tünetek, amik függőségre utalnak

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Vodka: így befolyásolhatja a szív működését

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#alkohol


Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol