Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ilyen a nemi betegség szaga

#fertőző betegség #szexuális úton terjedő betegség #gonorrhea #testszag
2019.06.04. Módosítva: 2019.06.04.

Rosszabb szagúak a nemibetegek? A szexuális úton terjedő betegségek következtében kellemetlenebbé válik az izzadság szaga, állapította meg egy új orosz tanulmány.

Az Oroszországban végzett tanulmány során a nők gonorrheával fertőzött és egészséges férfiak hónaljverejtékét értékelték és hasonlították össze, és kiderült, hogy a gonorrheás férfiak izzadságszagát egyértelműen visszataszítóbbnak és orrfacsaróbbnak érezték. A kutatók feltételezése szerint a nemi betegségben szenvedő férfiak testszaga a gonorrhea fertőzésre adott immunreakció következtében változhatott meg.

A "kockázatos" szexuális partner

A nők képességét pedig, amivel képesek megérezni ezt a testszag változást egy tudatalatti evolúciós mechanizmus részeként értelmezték a kutatók, aminek köszönhetően képesek elkerülni a kockázatos szexuális partnereket, derült ki a Journal of Sexual Medicine című tudományos folyóirat legutóbbi számában megjelent tanulmányból.

A felmérések előkészítéséhez a kutatók összesen 34, 17 és 25 év közötti orosz férfi verejtékmintáját gyűjtötték össze. Közülük 13 férfinek volt gonorrhea fertőzése, 16 férfi egészséges volt, míg a maradék 5 férfinak a múltban volt gonorrhea fertőzése, de az ő esetükben már régen elmúltak a betegség tünetei.

Az értékelések során a 18 egészséges nő egy tízes skálán pontozta a szagmintákat a kellemetlenségük alapján. A fertőzött férfiaktól származó szagmintákat a nők átlagosan fele olyan kellemesnek értékelték, mint az egészséges férfiak szagmintáit. A fertőzött férfiak közel 50 százalékát értékelték a nők visszataszítóan bűzösnek, míg az egészséges férfiaknak csupán 32 százalékát, és míg a nem fertőzött férfiak 26 százalékának szagmintáját a nők virágillatúként jellemezték, addig a gonorrheás férfiak mindössze egytizedét értékelték hasonlóan.

A szexet is megkeserítheti a PCOS - kattintson tovább a részletekért!

A kutatók feltételezése alapján részben a férfiak immunrendszere lehet felelős a szagminták megváltozásáért, ugyanis megfigyelték, hogy minél magasabb volt betegség ellen küzdő fehérjék, az úgynevezett antitestek koncentrációja a férfiak nyálmintájában, annál kellemetlenebbnek találták a nők a szagmintájukat.

Forrás: Medipress