Mindenki ezt nézi most!

Frontérzékenyek figyelem! Visszatér a kánikula, 35 fok is lehet!

nyár, kánikula, hőség

Hétfőn ismét hőségre számíthatunk. Fokozódik a meleg, fennáll a napszúrás veszélye!

Épp csak túléltük a hidegfront következményeit, jön az újabb terhelés: erőteljes melegedés indul, amit majd egy újabb hidegfront zár majd le. A szélsőséges változások által elcsigázott szervezetünknek ismét a kánikula jelenti a fő problémát, esélyünk sincs egy regeneráló csendesebb időjárásra. - írja a meteoklinika

A szívbetegek vannak veszélyben

Hétfőn folytatódik az átlagosnál melegebb időjárás, amely leginkább a beteg és idős szervezetet, valamint a szív- és keringési rendellenességekkel élőket viseli meg. A napi hőingás csökken, esténként a nagyvárosokban már egyre kevésbé frissül fel a levegő. A hőmérséklet sokfelé eléri az árnyékban mért 32, 33 fokot, a napon akár 35 fok feletti is lehet a hőérzet!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett fontos, hogy a napközbeni gyors melegedés a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre, a szívbetegekre veszélyes különösen. Bizonyára ön is tapasztalta, hogy sokszor kimerült: általánosak az alvászavarok, a koncentrálási problémák, a tompaság, az ingerlékenység. A teljesítőképessége is jelentősen csökkenhet, ez igaz mind a fizikai, mind a szellemi munkavégzésre.

Csökkenthetők a panaszok, ha a legmelegebb órákban a házban, a hűvösön marad, ilyenkor inkább pihenjen. Ha mégis a napon kell lennie, használja ki a nyakra tett vizes zsebkendő, ruhadarab hűsítő hatását. Ezekben a napokban ne fogyasszon vörös húst, puffasztó hüvelyes zöldségeket, és lehetőleg kerülje a fizikai terhelést.

A nagy melegben továbbra is rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása: ez legyen ásványvíz, gyümölcstea vagy frissen facsart gyümölcslé, limonádé. Az étkezésben is maradjon a saláták, gyümölcsök, illetve hideg zöldséglevesek mellett, a hűsítő joghurtok is jó választásnak bizonyulhatnak.

Forrás: meteoklinika