Ezeket látta már?

H3N2: súlyos influenzajárvány közelít Ausztráliából

influenza_0

Már 93 ezer beteget diagnosztizáltak az új, H3N2 influenzával Ausztráliában.

Ebben az agresszív járványban már 52 beteg halt meg, ez kétszere a múlt évi adatoknak. A vírus pedig nem pusztult elaz ausztrál tél alatt. Sőt!

Már Angliában és Franciaországban is terjed az ausztrál influenza

Egy hónapon belül több, mint 93 ezer ember betegedett meg. Köszönhető az ingadozó hőmérsékletnek és a modern közlekedési eszközöknek, a vírus elkezdte az hódító útját az északi félteke felé is -ahol az influenza már éppmúlóban van.

Előszőr Pápua Új-Guineából terjedt át Ázsiába, aztán szétterjedt a közelkeleten, majdEurópában is felütötte fejét.Már az Egyesült Királyság több pontján is diagnosztizáltak influenzával fertőzött betegeket.

Angliában már csak Dorchesterben és Londonban nem jelentettek influenzás megbetegedést. A templomokban megtiltoták a baráti kézfogást is, mivel3800 influenzás betegből 1000 az új, ausztrál influenzával fertőzött - így minden eszközt bevetnek arra, hogy megállítsák.

Franciaországban is figyelmeztetést adtak ki, mivel 12 ezren kerültek be a sürgősségi osztályba influenzás tünetekkel, ebből 252-t az vírus új mutációjával, a H3N2 ausztrál influenzával dianosztizáltak. Magyarországról még nincsenek adatok.

Szakértők szerint az elmúlt évek, ha nem évtizedek egyik legnagyobb járványa tört ki.

influenza_0

Az ausztrál influenza tünetei

  • torokfájás és köhögés
  • fejfájás
  • láz
  • izomfájdalmak
  • fáradtság
  • orrfolyás és tüsszögés

A normál influenzából egy hét alatt ki lehet gyógyulni, de a fáradtság és a köhögés tovább is tarthat. Hogyha 7 napnál tovább tart a betegség, gyanakodni lehet valami komolyabb bajra. A H3N2 influenza tüdőgyulladásba torkollhat, de akárvégzetes kimenetele is lehet.

Az ausztrál influenza leginkább a65 felettieket, terhes nőket, gyerekeket és krónikus betegségben szenvedőket, mint cukorbeteg, tüdő-, és szívbetegeket veszélyezteteti.

Ezek az influenza tünetei: tudjon meg többet!

Hogyan lehet megelőzni az ausztrál influenzát?

Az oltás a legjobb módja a vírus megelőzésére. Azok, akik influenza szerű tünetekben szenvednek, azonnal ki kell dobnia használt zsebkendőket, gyakran kell mosni a kezüket szappannal és meleg vízzel, és tisztítani a használati tárgyakait. Ezen kívül csökkenteni kell a személyes találkozások számát, nehogy tovább terjedjen a vírus.

forrás: SUN

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához