Ezeket látta már?

Színes programok a Víz Világnapján!

2011.03.19. Módosítva: 2015.11.04.

Színes programokkal jelentkeznek Budapest termálfürdői a Víz Világnapján... Sportprogramokkal, zenés műsorokkal, "splashmob" előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, orvosi tanácsadással és számos érdekességgel várják látogatóikat Budapest termálfürdői a víz világnapja alkalmából rendezett rendezvénysorozatukon.

A Széchenyi, a Gellért, a Dagály és a Lukács fürdő képviselőinek részvételével tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta: a hagyományteremtő szándékkal életre hívott programsorozat segíthet abban, hogy Budapest valóban Európa fürdővárosa lehessen. Mint kiemelte, nincs még egy olyan nagyváros Európában, de talán az egész világon sem, amely ilyen adottságokkal, ennyi természetes gyógyvizű forrással rendelkezne.

Színes programok a Víz Világnapján!

A március 22-i víz világnapján a Dagály és a Lukács látogatói megismerkedhetnek a fürdőknek a közönség elől egyébként elzárt területeivel. A tárlatvezetések során a Dagályban megkóstolható a híres Béke Kút vize, és a Lukácsban is megízlelhetik a látogatók az ivócsarnokban lévő vizet.

A Gellért vendégei a víz világnapján szintén ingyenes történelmi sétán vehetnek részt, amelyen megtekintetik az Aragonit barlangot, a forráskutat és az Európában egyedülálló, 1927-ben épült hullámkeltő gépet is. Emellett fürdőorvosi és kozmetikai tanácsadásokat is tartanak, az aulában pedig zenés programokkal szórakoztatják majd a vendégeket.

A Széchenyi háromnapos programsorozattal készül. Március 22-én elsősorban szakmai előadásokat tartanak: szó lesz többek között a vízben alkalmazható mozgásformákról, a búvármerülésekről és az orvosi tanácsadásokról.

A március 23-i sportnapon az érdeklődők aerobic órákon vehetnek részt, megismerkedhetnek a búvárkodás, a vadvízi evezés és a szörfözés mikéntjével is.

Március 24-én egész nap a zenés programok kapnak főszerepet. Fellép mások között Palya Bea, Ágnes és zenekara, Pátkai Rozina, a Tóth Mátyás Duó, a Bossa nova jazz duó valamint Balázs Lázsló Gábor és Balázs Gergely hegedűművész is.

A nap során a fürdő egész területén meglepetés "splashmobokra" számíthatnak a látogatók: bármelyik pillanatban "melléjük csobbanhat egy zenész, aki hirtelen dalra fakad a fürdőközönség nagy örömére". Este tíz órától aztán hajnalig tartó éjszakai fürdőzés veszi majd kezdetét.

A részletes programokról fontos információk olvashatóak az egyes fürdők honlapjain, illetve a közös www.budapestgyogyfurdoi.hu internetes oldalon is.

Forrás: MTI