A legfinomabb püspökkenyér - így készítse el

#püspökkenyér #recept #karacsony #gyümölcs
2019.12.13.

Hangolódjon a karácsonyra, és készítse el ezt az ízletes és aszalt gyümölcsökben gazdag püspökkenyeret!

Ha az ünnepek alatt is szeretne egészségesen étkezni, akkor a búzaliszt helyett használjon teljes kiőrlésű lisztet!

Karácsonyi püspökkenyér

Hozzávalók

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 5 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 7 nagyobb tojás (szétválasztva)
  • 25 dkg barnacukor (ízlés szerint, mert az aszalt gyümölcsök is elég édesek)
  • 1 marék apróra vágott dió és/vagy mandula, sótlan pisztácia
  • aszalt gyümölcsök: aszalt meggy, sárgabarack, vörösáfonya
  • kandírozott citrom és narancshéj
  • kevés apróra vágott marcipán

Elkészítés

A kétféle lisztet egy tálban alaposan keverjük el az apróra vágott marcipánnal, aszalt gyümölcsökkel, dióval és/vagy mandulával, pisztáciával, végül adjuk hozzá a sütőport.

A szoba hőmérsékletű vajat és margarint keverjük habosra a barna cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat, fontos, hogy jól keverjük el. A tojásos masszához adjuk a lisztes keveréket, a rumot, a vanília aromát. A masszát kivajazott, lisztezett sütőformába öntjük, előmelegített sütőben, 170°C-on, körülbelül 25 percig sütjük.

Olvasson tovább! Így segíthet az egészségén a dió, az alma és a fagyöngy!

Forrás: EgészségKalauz