Ezeket látta már?

Készítsen édességet kölesből - nem csak diétás, de finom is!

kölesfelfújt, köles, felfújt, recept

Kölesből könnyedén, kevés munkával nagyon finom diétás édesség készíthető.

A köles az egyetlen teljes kiőrlésű, lúgos kémhatású gabonánk. Többek között gazdag vasban, magnéziumban és cinkben. A kölesben gazdag étrend másik jelentőség a gyulladáscsökkentés. Szabályozza az anyagcsere folyamatokat és a vércukorszintet, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

Kölesfelfújt

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A felfújthoz:

  • 20 dkg köles
  • 8 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg eritritol
  • 0,5 narancs leve
  • 0,5 citrom leve
  • vaj a formához

A tálaláshoz:

  • cukormentes lekvár vagy szörp

Elkészítés

  1. A kölest alaposan átöblítjük, leszűrjük, majd kis lángon feltesszük főni a tejjel. Ha felforrt, letakarjuk, elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 15 percig pihenni.
  2. Amíg a köles pihen, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját, az eritritolt, a narancs és a citrom levét a köleshez adjuk. Végül a tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk és a sütőben 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd cukormentes lekvárral vagy szörppel meglocsolva tálaljuk.
  • Munka: kb. 30 perc
  • Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
  • 1 szelet: 270 kcal

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Génmódosított élelmiszerek: ön megnézi a csomagolást, hogy mit tesz a kosarába?

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészséges ételek

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához