Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Fulvosav és huminsav: ezt szedje, ha gyenge és fáradt

gyenge_faradt_huminsav

Együttes fogyasztásuk rendkívül jó hatással van az egészségünkre, a szellemi és fizikai teljesítőképességünkre egyaránt, na de mi is az a fulvosav és a huminsav?

A huminsavak és a fulvosavak egyaránt a szerves növényi részek lebomlása során keletkező, magas mikrotápanyag-tartalmú anyagok.

Mi a különbség a fulvosav és a huminsav között?

Rendkívül hasonlóak, a különbség közöttük minimális és a molekulaszerkezetben keresendő: a huminsavak lúgos közegben jól oldódnak, míg a fulvosavak vízben, lúgos és savas közegben is oldódnak.

Ha most akarja ki akarja próbálni a huminsavas készítményeket-kattintson ide!

A fulvosavak jobban képesek alkalmazkodni a környezetükhöz, biológiailag rendkívül aktívak, és többféle feladatot is képesek ellátni a szervezetünkben (pl. antioxidánsként, kelátképzőként, katalizátorként stb. egyaránt viselkedhetnek). A fulvosavak ráadásul könnyedén áthatolnak a sejtmembránon, és képesek nagy mennyiségű tápanyagot közvetlenül a sejtbe szállítani.

Fulvosav és huminsav: ezt szedje, ha gyenge és fáradt

Fulvosav és huminsav: együtt érdemes szedni

A humin- és fulvosavakat érdemes együtt szedni, mert így egymás hatását is képesek felerősíteni, így pozitív tulajdonságaikat még jobban "kiélvezhetjük". A fulvosavak és a huminsavak együtt alkalmazva serkentik a szervezet méregtelenítési folyamatait, segítenek eltávolítani a toxinokat és káros nehézfémeket, javítják az immunrendszer működését is.

A fulvo- és huminsavak antioxidánsként is viselkednek, vagyis megvédik a sejtjeinket az úgynevezett szabad gyökök káros hatásaitól. A szabad gyökök felgyorsítják az öregedési folyamatokat, gyulladásokat okozhatnak, és olyan súlyos krónikus betegségek rizikóját is növelik, mint a cukorbetegség vagy bizonyos daganattípusok.

A fulvosavakat és huminsavakat egyaránt tartalmazó étrend-kiegészítőket akkor is érdemes szedni, ha szeretnénk javítani a teljesítőképességünkön. Napjainkban sajnos az életmódunk általában távol áll az ideálistól: nem alszunk eleget, mozgásból túl kevés, stresszből viszont túl sok van az életünkben. Ez hosszú távon betegségeket is okozhat, de rontja a szellemi és fizikai teljesítményt is.

A fulvo- és huminsavak (többek között antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásaiknak köszönhetően) javítják a kognitív képességeinket, gyorsítják a regenerációt és kiegyensúlyozó hatással vannak az anyagcserére is.

Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!

Jó vizsgázik az immunrendszere? Így kerülje el a betegségeket - nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához