Ezeket látta már?

Fáj a torka, berekedt? Megfázás ellen ezeket a gyógynövényeket próbálja ki!

gyógynövény, megfázás, természetes gyógymód, nátha köhögés

Berekedt, kapar a torka vagy az orra folyik? Ismerje meg a természet házipatikáját, és igyon gyógyteákat!

Az őseink által is alkalmazott gyógyítási technikák ma is népszerűek és hatásosak. A berekedés, a hangunk elvesztése nagyon bosszantó, nemcsak nem értetjük meg magunkat, sokunkat a munkában is akadályoz, így mást nem tehetünk, mint hogy otthon maradunk. Gyógynövényekkel is kúrálhatjuk a problémát, lássuk, mit érdemes beszereznünk.

Mely füvek, gyógynövények alkalmasak arra, hogy a rekedtségen segítsenek?

Nagyon sok van, legtöbbjüket a népi és a természetgyógyászat már évszázadok óta ismeri. Bátran választhatunk gyulladáscsökkentő gyógynövényekből. Ha a rekedtséget hangszalag-gyulladás okozza, a szurokfű teája is beválhat.

A teák közül a kamilla, a legsokrétűbb gyógynövényünk jótékony hatása ismert, ha ezzel együtt izlandi zuzmó teát is fogyasztunk, kiegészítik egymás hatását, és elmulasztják a rekedtséget. Lassan kell kortyolgatni, az egész nap folyamán.

A problémát orvosolja az alábbi gyógynövényekből készült tea fogyasztása is: zsálya, kakukkfű, pemetefű, aranyvesszőfű, bodzavirág, cickafarkfű, fehérmályva-levél, édesgyökér, árvacsalánfű, hársfavirág, ibolyagyökér.

A szapora zsombor, más néven toroktisztítófű, a pettyegetett tüdőfű, a fehér árvacsalán, az orvosi atracél, illetve a füge is igen hatékony a berekedés ellen.

Kiváló gyógynövény a légzőszervi betegségekre, és rekedtség, köhögés esetén is használ a martilapu. Köptető és gyulladáscsökkentő hatású, ajánlott naponta többször, jó forró és mézes martilaputea fogyasztása!

A papsajtmályva is bevethető rekedtség, torokfájás és köhögés ellen. Választék tehát van bőven, a gyógynövényeket egy az egyhez arányban kell alkalmazni. Ajánlatos mézzel ízesíteni a teákat, úgy még hatásosabbak.

Mi a helyzet, ha nincsenek gyógynövényeim?

Ha nincs éppen kéznél egyik gyógynövény sem, hasznos lehet még rekedtségre a hagymalevélből készült főzet vagy a nyers burgonyaszeletekből készült pakolás. Segíthet a mézes tea is.Lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni a száj nyálkahártyáját, ezért is jó a finom meleg tea gyakori kortyolgatása.

A gyógynövények mellett használhatunk torokfertőtlenítő gyógyszereket, valamint homeopátiás készítményeket, ehhez azonban kérjük előbb homeopátiás szakember segítségét.

Amit ne tegyünk, ha berekedtünk:

  • ne fogyasszunk nagyon erős fűszeres ételeket
  • ne fogyasszunk alkoholt
  • ne dohányozzunk

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ártani is tud a köhögéscsillapító! Tudja meg, hogyan

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Megfázás

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához