Ezeket látta már?

Agydaganatos kisfiú életéért fut egy magyar gyógypedagógus

agydaganatos kisfiú életéért fut magyar gyógypedagógus

A mátrai faluban, Recsken élő Szabó Marci már évek óta küzd a gyilkos kór ellen.

Szabó Marci, a Nádudvari által segített recski kisfiú évek óta hősies küzdelmet vív az agydaganat ellen. A kemo- és sugárterápiák nem vezettek eredményre, de családja egy kölni klinikán rátalált egy különleges kezelésre, az úgynevezett vírusterápiára. Az ottani speciális kezeléssorozatnak köszönhetően a kisfiú újra reménykedhet a gyógyulásban.

Nádudvari Péter gyógypedagógus, jótékonysági futó elhatározta, hogy segít a családnak. Bárki örökbe fogadhat egy kilométert tetszőleges áron a futásaiból (összesen 400 km) a kisfiú gyógyulásáért. A gyógypedagógus az idei vállalásával – amely során a debreceni Nagytemplomtól a Kékes csúcsáig is elfutott – már két kezeléssorozat árát is előteremtette.

A gyűjtést nem zárta le

Nádudvari Péter jótékonysági futásai viszont ezzel nem értek véget, a recski kisfiú ugyanis folytatólagos kezelésekre szorul a kölni klinikán, és ehhez továbbra is szeretne adományokat gyűjteni. Péter gyűjtése közel 5,3 millió forintnál tart, a következő kezelési ciklus árából még 700 ezer forint hiányzik.

Ennek során kórokozókat juttatnak a beteg szervezetébe, de ezek csak a daganatos sejteket támadják. Marci szervezete jól reagál a kezelésre, azonban egy kezelési ciklus kétmillió forintba kerül. Az első két ciklus árát a sportoló már “összefutotta,” azonban a gyűjtés folytatása mellett döntött, mivel a kisfiúnak valószínűleg még évekig kell járnia Kölnbe.

A kisfiú komples kezelési módszerének egyik eleme az úgynevezett vírusterápia, amely során olyan kórokozókat juttatnak Marci szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. A kezelési ciklusokra a kisfiú szervezete jól reagál. Egy kezeléssorozat ára alaklamnként kétmillió forint, Marcikának négyhavonta kell részt vennie egy ilyenen.

Mi az onkolítikus vírusterápia

Az immunterápiák egyik formája során magába a daganatba adják be a szert (Imlygic), mely egy genetikailag módosított herpeszvírust tartalmaz. A vírus képes megfertőzni a daganatos sejteket és szaporodni bennük, végül pedig elpusztítja azokat. Ezzel szemben egészséges sejtekben nem tud sokszorozódni a vírus. Továbbá a vírussal fertőzött daganatsejtek egy olyan anyagot is termelnek a szer hatására, mely stimulálja a beteg immunrendszerét, hogy az könnyebben ismerje fel és pusztítsa el a daganatsejteket. A kezelést Európában is alkalmazzák a melanóma terápiájára.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Idén már nem születhet több baba ebben a kórházban

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

daganatok

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához