Ezeket látta már?

Bevégeztetett: megszűnik a covid oltási igazolvány Magyarországon

vedettsegi igazolvany, szolgáltatások, újranyitás, oltás, koronavírus

Az új kormányrendelet szerint az eddig kiállított védettségi igazolvány a polgárok birtokában marad - néhány dologra azért még használható.

Ez olvasható a koronavírus elleni védettséget igazoló védettségi igazolvány megszüntetéséről szóló kormányrendelet-tervezet rövid tartalmi összefoglalójában:

"Tekintettel arra, hogy jelenleg a járványügyi helyzet nem indokolja a védettség igazolását, korlátozások sincsenek hatályban, illetve a védettségi igazolvány nemzetközi összefüggésben kiváltható, indokolt a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány megszüntetése.

Az eddig kiállított védettségi igazolvány ugyanakkor a polgárok birtokában marad, azokban az országokban továbbra is felhasználható, ahol erről Magyarország megállapodott. Szintén elérhető marad az a lehetőség, hogy a védettségi igazolvány QR-kódjáról a polgárok az uniós digitális-Covid igazolványt elérjék.

Nincs változás abban sem, hogy a különböző applikáció boltokban elérhető alkalmazás útján a polgárok a digitális Covid-igazolványukat elérjék.”

Mint azt a hatásvizsgálati összefoglalóban röviden leírják: a védettségi igazolvány kivezetése a költségek csökkenését eredményezi azzal, hogy nem kell a gyártásukra forrást biztosítani.

A védettségi igazolványt eredetileg a koronavírus-járvány idején az oltások igazolására állították ki, a lezárások alatt sok helyre – például szórakozóhelyekre, zenés-táncos rendezvényekre – csak ezzel lehetett bejutni, aztán májusban oltási igazolvánnyá alakult át. Az életünk részévé vált, de valószínűleg már senki nem bánja, hogy megszabadulhatunk tőle.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Több hónapja volt covidos, de most is fáradékony? Erre a vizsgálatra menjen el!

Forrás: kormany.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához