Ezeket látta már?

Ekkorra derül ki legkésőbb, miért emelkedtek drasztikusan az élelmiszerárak Magyarországon

szép-kártya, vásárlás, élelmiszer, bolt

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálódik, mitől emelkedtek meg az elmúlt évek óriási mértékben az árak. A hatóság kartellezésre gyanakszik.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálódásba kezdett, hogy kiderüljön miért emelkedtek az élelmiszerárak. A hatóság azt szeretne kideríteni, hogy a magas árak mögött van-e kiskereskedelmi kartellezés. A GVH azt vizsgálja, hogy az élelmiszer-üzletláncok tudatosan, összehangolva hajtottak-e végre szélsőséges mértékű áremeléseket - írja az ATV. A kormány szerint – bár jogosak a kiskereskedők aggályai – hasznos a meghatározott élelmiszerekre vonatkozó hatósági ár.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke szerint még csak a lándzsát hegyezik, de máris nagyobb lett a verseny a kiskereskedelemben, és több élelmiszerlánc csökkentette az árakat.

A versenyhivatal azt szeretné kideríteni, hogy a rekordmagas, 44 százalékos élelmiszerár-emelkedés mögött van-e kartellezés és profitinfláció. A vizsgálat során egy 70-80 oldalas tanulmány készült, amihez hiteles és pontos adatokra van szükség, és az eredmény legkésőbb április 20-ra lesz meg.

Ezeket olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Zöldségek, gyümölcsök: ennyivel csökkent a vitamintartalmuk a kutatók szerint

Forrás: ATV
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához