Magas a vérnyomása és a koleszterinje? Így segíthet az étcsokoládé!
Ha szereti az étcsokit, ennek a hírnek nagyon fog örülni!
Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a csokoládé áldásos hatásairól:
"Egy mendeli randomizációs vizsgálat szerint a fekete csoki fogyasztása ok-okozati kapcsolatban áll az esszenciális (másként elsődleges és egyben leggyakoribb) magas vérnyomás kockázatának kisebb voltával, legalábbis a vizsgált európai eredetű népességben. A mendeli randomizáció olyan módszer, ami egy gén különböző változatainak felhasználásával vizsgálja azt, hogy egy külső esemény mennyiben felelős egy betegség kialakulásáért, mennyire okozója a betegségnek. "
A magas kakaó tartalmú étcsokoládénak ezen felül is vannak előnyös tulajdonságai:
- Javíthatja a véráramlást
- Növelheti a "jó koleszterin ", azaz a HDL szintjét
- Kitűnő antioxidáns forrás
- Egy 100 grammos, 70-85% kakaó tartalmú étcsokoládé a következőket tartalmazza:
- 11 gramm rost
- vas
- magnézium
- réz
- mangánra
- kálium
- foszfor
- cink
- szelén
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!