Ezeket látta már?

Hálapénz: újabb 2 orvosról derült ki, hogy elfogadták a 10-vagy 20 ezrest rejtő borítékot

hálapénz, orvos

Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

Két orvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében - közölte a vármegyei rendőr-kapitányság a police.hu oldalon szerdán.

A megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvos hálapénzt fogadott el betegeitől a vármegyei kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban járt el. A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két főorvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanújával hallgatta ki. A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, míg a 71 éves orvos esetében a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

A nyomozás teljes körű felderítéssel folytatódik, így várható, hogy a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megkezdte működését az ország első komplex, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#egészségügy

Forrás: MTI