Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn a szívbetegeket és az időseket éri a legnagyobb terhelés

fáratdság, fejfájás, bágyadtság, fáradékonyság

Amennyiben az érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájás léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a vasárnapi tünetek megszűnését követően csak kissé javul az élettani helyzet!

Nyugaton már újra elérhetjük a 30 fokot, de már látjuk a következő jelentős változást! Hétvégi frontfilm az érkező hidegfrontról!! Nem jó hírek a meteogyógyásztól® a Meteo Klinika TV-n!

Hétfőre már megszűnik az előző napi hidegfront hatása, átmenetileg csökken a terhelés. A fejfájás azonban nem múlik el ilyen könnyen! Az esetleges, még a hidegfronthoz kapcsolódó tünetei a reggeli órákban még erősebbnek ígérkezhetnek. Amennyiben az érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájás léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát. A görcsös panaszok is jellemzőek lehetnek, emellett keringési problémák is felléphetnek.

A szívbetegeket és az időseket éri a legnagyobb igénybevétel, ők lehetőség szerint próbáljanak minél több időt pihenéssel tölteni! Napközben fogyasszon sok folyadékot, tiszta víz vagy cukormentes tea formájában. Étkezés során válasszon inkább sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők.

Délután javulás kezdődik: már a tünetek is egyre enyhébbek lehetnek, de arra számítani kell, hogy ezzel összefüggésben némi szétszórtságot, koncentrálási problémát tapasztalhat, csökken a teljesítőképesség.

Szabadtéri:

Mivel egyre többfelé kisüt a nap, a hangulata és a közérzete is jó irányba változik, az élénk szél azonban igencsak zavaró lehet. A nap első felében szükség lehet az esernyőre, délután már száraz idő lesz.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához