Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, hidegfronttal, görcsökkel indul a hét!

időjárás hétfő fejfájás fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hétfőn átvonul a hidegfront, és jelentős eltérések lesznek országosan a panaszokban.

Hétfőn északnyugat felől érkezik a hidegfront, változatos humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatunk. Csak egy kedvezőbb napunk volt vasárnap, hétfőn már egy újabb hidegfront érkezik.

Változatos lesz az országban a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, emiatt jelentősen eltérő meteogyógyászati panaszokra számíthatunk. Az északnyugatról délkeleti irányba áthaladó front időben eltérő panaszokat vált ki. Emellett északkeleten lesz a kedvezőtlenebb a helyzet, itt még erős hajnali fagyokra és ködre is készülhetünk.

Napközben is csak éppen a évszaknak megfelelő, igen hűvös hőmérsékletekre számíthatunk, ami kedvezőtlen az ízletesek és a görcsös bántalmakkal élők számára, és jelentősen gyengíti az immunrendszerünket is.

Máshol szokatlanul magas, tavaszi hőmérsékletek várhatók, de a borult ég és a többfelé kialakuló csapadék miatt ezt hűvösebbnek érezhetjük. Kezdetben főleg a keringési panaszok erősödhetnek, ingadozik a vérnyomás és gyakoribbak a légzési nehézségek. Később inkább a szédüléses, szorongásos panaszok erősödhetnek meg, szokatlan fáradékonyság is felléphet.

Aki rendszeresen tapasztalja ezeket a tüneteket, feltétlenül gondoljon a frontérzékenységre, mert ez ma már gyógyítható. A fokozott érzékenységet mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és személyre szabott gyógymódokkal kezelni. Ennek feltételei és korszerű eszközei a Meteo Klinika meteogyógyászatán állnak rendelkezésre. Ha valóban gyógyulni szeretne, bejelentkezés: 06-1-296-0513.

Szabadtéri:

Változatosan alakul a kültéri programok lehetősége. Északkeleten lesz rosszabb a helyzet, itt erős fagyokra és ködre is számíthatunk. Az átvonuló hidegfront miatt többfelé készüljünk csapadékra, és jellemzően borult lesz az ég. Északkeleten igen hűvös lesz, az ország egyéb területein viszont tavaszias hőmérsékletekre számíthatunk.

Pollen:

Kissé csökken az éger és a ciprusfélék pollenkoncentrációja, de így is okoz erős tüneteket. Közepes a kőris és a mogyoró, illetve jelen van a nyár, a juhar és a szil pollenje is.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat szédül, mert alacsony a vérnyomása? Ezt tegye, és jobban lesz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Stressz

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához