Ezeket látta már?

Halálos adag káliumot fecskendezett be egy idős betegbe egy pécsi ápoló

orvos, gyász, facebook, halál

A Baranya Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi ápoló ellen, aki halálos dózisú káliumot fecskendezett egy covid betegbe.

A vádlott 2022 novemberében próbaidős ápolóként dolgozott egy pécsi klinikán, amelynek covid részlegén feküdt a 82 éves magatehetetlen állapotú beteg

Az ápoló 2022 december közepén ügyeleti szolgálatot látott el egy ügyeletes orvos, műszakvezető nővér és egy nővér társaságában. Az aznapi laboreredmények alapján megállapítást nyert, hogy a sértettnek káliumhiánya van, ezért az orvos kálium infúzióban történő beadását írta elő a műszakvezető nővér feladataként.

A nővér a megfelelő protokoll szerint az injekciókat előkészítette, majd a fecskendőket elhelyezte a covid osztály zsilipelő kapuja elé azzal, hogy a szükséges óvintézkedések után azokat beviszi a beteghez. Időközben azonban a műszakvezető nővért vizitre hívták, ezért megkérte a próbaidős ápolót, hogy ellenőrizze a beteg infúziójának lefolyása hogyan halad.

A vádlott ezt követően kihasználva azt, hogy a tevékenységét senki nem ellenőrzi, magához vette a műszakvezető nővér által előkészített fecskendőket, majd a kórteremben egyedül lévő, magatehetetlen sértett kanüljén keresztül közvetlenül az érpályába fecskendezte a káliumot.

Miután a műszakvezető nővér visszatért a vizitből, észrevette, hogy eltűntek a kikészített fecskendők. Ezután szobába lépve tetten is érte az ápolót, amint az injekciót a 82 éves betegbe fecskendezi, aki néhány perccel később heveny káliummérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt elhunyt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen szívhalál: ezt tegye, és életet menthet - az első 5 perc kritikus!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#sürgősségi

Forrás: Ügyészség
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához