Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden folytatódik a nyárias idő, ők viselik majd a legnehezebben

orvosmeteorológia, meteorológia, fronthatás, időjárás-érzékenység, frontok

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban is a kora nyárias idő hatásai fognak érvényesülni.

Mindannyian tapasztaljuk a megváltozó klíma rendkívül megterhelő hatásait! Sokan várnák, hátha javul majd a helyzet, de egyre inkább még szélsőségesebb következmények fenyegetnek bennünket! Brutális hőhullámra készüljenek a frontérzékenyek!

Megdöbbentő dolgokat mond el a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden frontmentes, de az ilyenkor szokásosnál pár fokkal melegebb vagy akörüli hőmérsékletű időre számíthatunk. A fejfájás most is gyakori lehet, és a napközbeni gyors melegedés is okozhat problémákat.

A hajnal viszonylag hűvös lesz, főleg a mélyebben fekvő völgyekben, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Napközben az átlagos köré, néhol ennél kissé magasabbra melegszik a levegő, így problémát a nagy napi hőingás is okozhat.

Emellett a meteogyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy főleg délelőtt jelentkezhet az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panaszok. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek. A keringési panaszok mellett múló rosszullétet, szédülést is tapasztalhat ebben az említett időszakban.

A fejfájás keleten lehet intenzívebb, a migrénes típusú bántalmak erősödhetnek fel. A tünetek estétől tovább fokozódhatnak, illetve nyugaton ekkor már a görcsös tünetek is megszaporodhatnak. Most nem javasolt a kávéfogyasztás, de a tiszta vízből a szokásosnál többet érdemes magához venni.

Szabadtéri tevékenységek

A szabadtéri programok során ügyeljen arra, hogy az érzett hőmérséklet még a mért, 25 fok körüli értékeknél is pár fokkal magasabb lesz, de a szél időnként frissítőleg hathat. Reggel viszont még hűvösebb van, öltözködjön ennek megfelelően! Futó zápor kialakulhat, de nagy csapadék nem rontja a kint tartózkodást.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, délután északnyugat felől azonban megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok főként nyugaton alakulhatnak ki, de záporos csapadék helyenként máshol is előfordulhat. Északnyugaton a délies szél kissé megélénkülhet. Napközben 25-30 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához