Ezeket látta már?

Baleset érte az Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrözőt! Komoly kihívás vár rá ezután

kun anna

Megműtötték Kun Anna Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző jobb csuklóját, miután edzésen egy szerencsétlen mozdulat közben megsérült.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet kedden közösségi oldalán osztotta meg, hogy a 28 éves sportoló túl van az operáción.

"Edzőtáborban voltunk, és bemelegítés közben hátra estem, rosszul tompítottam és így ráestem a kezemre" - idézte a lap az idei Európa Játékokon (mely csapatban Eb is volt egyben) Büki Lilivel, Muhari Eszterrel és Wimmer Dorinával csapatban ezüstérmes vívót, akire előreláthatóan néhány hét kényszerpihenő vár, és csak a varratszedést követően kezdheti el a sportspecifikus gyógytornát.

A világranglistán negyedik sportoló - aki az idei egyéni Eb-n és a milánói világbajnokságon is negyeddöntős volt - az oldal szerint a december 8-10-én sorra kerülő vancouveri világkupán már százszázalékos állapotban lépne pástra a gyógyult kezével.

A jelenlegi legjobb magyar női párbajtőröző sérülése a válogatott számára nem jött jól, ugyanis a vancouverit megelőzően november közepén az olaszországi Legnanóban is rendeznek egy olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyt. Csapatban még összesen négy vk-viadalt tartanak a kvalifikációs időszak zárultáig.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ágyi poloskák miatt ürítettek ki egy osztályt a Szent Margit Kórházban

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

sportsérülések

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához