Ezeket látta már?

MOK: "Ajkán semmi sincs rendben, és máshol sem lesz!"

sürgősségi betegellátás, sürgősségi osztály, MOK, sürgősségi

Ajka után máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás. A kamara szerint az úgynevezezett sürgősségi betegfogadóhelyek semmire sem jók.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megszüntette a sürgősségi osztályt az ajkai Magyar Imre Kórházban Március 2-án. Jóllehet az RTL Híradónak a főigazgató korábban azt mondta, a sürgősségi betegellátás működik, csak az osztály „átalakul” sürgősségi betegfogadó hellyé, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) most egyértelművé tette ezzel kapcsolatos aggályait.

"Amikor a Magyar Orvosi Kamara arról beszél, hogy az egészségügy átalakítási terveivel kapcsolatban nem voltak egyeztetések, akkor az olyan rendszerek működésének alapvető kérdéseire gondol, mint például a sürgősségi ellátás és annak progresszivitásának rendezetlensége. - írták meg a kamara által közzétett levezetésben.

Balatincz Péter, az Országos Felügyelőbizottság elnökének a MOK Facebook-oldalán is megosztott cikkében azt írta, az ajkai osztály átminősítése körüli zavar rávilágít, hogy a mindennapi betegellátási tevékenység mennyire nem illeszthető össze a rendeleti szabályozásokkal. Pontosan mutatja azt is, hogy mennyire szükség lenne a gyakorlatot végző szakmával történő megegyezésre és a szabályok ehhez való kiigazítására.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Óriási vita tört ki a mentősök miatt Budapesten

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához