Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a karácsony megy a tavasz marad szerdán

orvosmeteo, időjárás, tavasz, front, karácsony

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra is a rendkívül enyhe légáramlatok határozzák meg a meteogyógyászati helyzetet!

Továbbra is rendkívül szokatlan enyheség uralkodik a térségünkben! Sokfelé tíz fokkal leszünk az ilyenkor szokásos értékek felett!

Frontérzékenyeknek mit hoz ez a sokfelé tavaszias idő?

A meteogyógyász humánmeteorológiai tanácsai!

Rendkívüli humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet az ami kialakult az időjárás érzékenyek számára. Ugyanis tartósan alakul tavasziasan a december vége, napok óta nincs front sem.

Ez lehetőséget ad, hogy erre a rendkívüli helyzetre fokozatosan átállva mentesüljön a szervezetünk az intenzív változások terhelő hatásától. Sok ember esetében ez csak elhúzódóan tud kialakulni, de egyre többen lesznek akiknek a következő napok lehetőséget adnak a regenerálódásra. Nagyon ajánlott minél többet tartózkodni a szabadban a napos órákban, de kerüljük az erősebben megterhelő programokat.

Ugyanakkor északkeleten kevésbé lesz ennyire kedvező a helyzet, de errefelé is lényegesen melegebb lesz az ilyenkor szokásosnál. A szokatlan tavaszias enyheség inkább a fejfájások kialakulásának kedvez, de erősítheti a gyulladásos panaszokat is. Esetenként fokozott fáradékonyság, szédülés, múló rosszullétek jelentkezhetnek.

Szabadtéri

Csapadékmentes idő, napsütéses órák, sokfelé a 10 fokot is meghaladó hőmérséklet, rendkívül jó feltételeket teremt a kültéri programok számára. Most még a levegőminőség is viszonylag kedvező, és a helyenkénti köd feloszlását követően minden feltétel adott a szabadban töltött órákhoz. A tartósan frontmentes időben az időjárás-érzékenyek szervezete is lassanként átáll a tavaszias viszonyokra. Legyünk kint minél többet!

Balesetveszély

Jó közlekedési feltételekre számíthatunk országszerte. Sokat javulnak az útviszonyok is. Reggel a még helyenkénti ködös időszakokban, késő délután pedig a szembesütő nap miatt legyünk fokozottan óvatosak!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Migrénes? Bizonyos emésztési betegségek nagyobb eséllyel érhetik el!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: orvosmeteo
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához