Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi hidegfront ilyen kellemetlen panaszokat okozhat

orvosmeteorológia, hideg, front, vérnyomás

Mi okozza a keddi görcsöket?

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hideg helyett egyre inkább a szeles idő fogja okozni a tüneteket. A frontok sokféle formában terhelhetik meg a szervezetünket! Egyénenként is nagyok az eltérések, főleg a nem szokványos esetekben, mint amilyen a jelen helyzet is!

Micsoda hidegfront! Mit fog tapasztalni? Meglepő dolgokat kell megtudnia a meteogyógyásztól®!

Fronthatás kedden

Kedden egy hidegfront érkezik térségünkbe, de előtte még keleten melegfront jellegű hatások is érvényesülnek kisebb mértékben. A fronton kívül az erős szél is megterhelő lehet. Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, és elszórtan csapadékra is készülni kell. A megerősödő szél szintén sokak körében válthat ki panaszokat!

Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és a fejfájás, amit a délnyugati tájak kivételével megerősödő szél is fokozhat. Fogyasszon több folyadékot, lehetőleg tiszta vizet, és kerülje a magas koffeintartalmú italokat. A front ellenére az előző naphoz képest kissé melegszik a levegő, a magasabb hőmérséklet miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél enyhe migrén alakulhat ki, emellett alvászavarok is felléphetnek.

Napközben egyre többen a görcsös panaszok is felerősödésére számítsanak, növekszik az infarktus-veszély. Ha megterhelő programja lenne, azt most lehetőség szerint próbálja elhalasztani, ez a nap már önmagában is nagy igénybevételt jelent!

Szabadtéri tevékenység

A szeles időben alacsonyabban alakul a hő- és a komfortérzet, habár nem lesz hideg, de a jól variálható öltözetre most is szükség lehet. Reggel előfordulhatnak fagyok, így a télies, vastagabb öltözet továbbra is elengedhetetlen!

Milyen idő lesz kedden?

Kedden egy hidegfront hatására változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Meddig számít az ingadozó vérnyomás normálisnak? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához