Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi kettősfrontot sokan megérzik

vérnyomás, pulzus, pulzusszám, szívbetegség, vérnyomás, szívritmus

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a markáns lehűlés és az összetett légköri helyzet tartós és intenzív tüneteket válthat ki!

Térben és időben rendkívül változatos humánmeteorológiai helyzet alakult ki a térségünkben, ami miatt erősen eltérő panaszok jelentkezhetnek az ország keleti és nyugati területein. Keleten a frontos télies, nyugaton a szélsőségesebb hatások dominálnak.

Tavasz helyett hó! Télies panaszokra készüljön! Segít a meteogyógyász® eltájékozódni ebben a roppant összetett helyzetben!

Fronthatás kedden

Kedden reggel a derültebb tájakon akár erősebb fagyra is számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai panaszt is okozhat, és napközben is az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb marad az idő. Kettősfronti hatás érvényesül, egy, a közelben tartózkodó ciklon miatt keleten az intenzívebb mértékben. A tünetek is ott lehetnek erősebbek, nyugaton pedig az erős, viharos szél válthat ki problémákat az érzékenyebbek körében.

A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban felhős, csapadékos, nyirkos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. Napközben vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet, ezek a tünetek estétől erősödni fognak.

Az emésztőrendszeri problémák szintén erősödhetnek, legyen szó akár hasi görcsökről, akár puffadásról. Ajánlott áttérni kímélő étrendre, most lehetőleg kerülje a túl zsíros, nehéz, fűszeres fogásokat, illetve a puffasztó ételeket is!

A fejfájás akár egész héten kitarthat, változó intenzitással!

Szabadtéri tevékenységek

Keleten felhősebb idő lesz, ott a várható vegyes halmazállapotú csapadék miatt az esernyőkre is szükség lehet. Nyugaton a napsütés csalóka lehet, mert az erős, viharos szélben nagyon alacsonyan alakul a hőérzet, romlik a komfortérzet.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden az ország északnyugati felén napos-gomolyfelhős, délkeleti felén felhős, borongós idő körvonalazódik. Keleten, délkeleten kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -6, +1, napközben 3-9 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Másodlagos magas vérnyomás - hormonprobléma is kiválthatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához