Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a pénteki kettősfrontot sokan viselik nehezen

fejfájás, görcs

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább romlik az élettani helyzet, újfent egyre erősebb tünetek lehetnek jellemzők!

Nem csak nagyon rossz, de nagyon terhelő időt is hoz ez a rendkívüli pályát bejáró ciklon, különösen a frontérzékenyek, de ezt az egészségesek is nagy számban meg fogják érezni! Szörnyű húsvét a frontérzékenyeknek! A frontfilmen mutatja meg a meteogyógyász, hogy mi vár ránk®!

Fronthatás pénteken

Pénteken ismét változékonyságban lesz részünk, sokfelé jelentkezhetnek akár markáns kettősfronti tünetek is. Keringési panaszok, fejfájás - csak kettő a számtalan tünet közül.

A fronthatás napközben egyre fokozódik, intenzívebben a nyugati és a középső területeken jelentkezik. Már reggeltől felléphetnek a kellemetlen légköri helyzethez köthető tünetek!

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny. A tünetek egyébként a hidegfrontra érzékenyeknél lehetnek erősebbek és gyakoribbak. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, ezért amennyiben erre hajlamos, akkor lehetőleg próbáljon minél több időt pihenésre szánni, és tudatosan is kerülje a megerőltető tevékenységeket!

Egész nap felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, legyen szó akár gyulladásos, akár kopásos eredetű végtagfájdalmakról. Emellett ne terhelje feleslegesen az emésztőrendszerét se! Egyen inkább naponta többször, de kisebb adagokat, és ez is álljon könnyű fogásokból.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken északkelet felől sokfelé kialakulhat eső, helyenként havas eső, kezdetben északon és északkeleten havazás. Legkésőbb a nyugati, délnyugati tájak érkezik meg csapadék. A Dunántúlon és a középső tájakon még többfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban -3 és +3 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 3 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rossz szokások, amelyek növelhetik a szívritmuszavar esélyét

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához