Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a pénteki szelet sokan viselik majd rosszul

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a ár órás frontszünet semmire sem lesz elég a szervezet pihentetése szempontjából!

Megdöbbentő ez a frontsorozat ami ér bennünket vasárnapig! Az egymást követő, változó frontok olyan sorozatterhelést jelentenek, amit az egészséges emberek szervezete is nehezen visel el, a frontérzékenyek számára pedig kritikus helyzetet teremt!

Elképesztő frontfilm! Ezért fáj a feje! A meteogyógyász® részletesen megmutatja a frontok heti mozgását!

Fronthatás pénteken

Pénteken nem egész nap, de reggel-délelőtt még kettősfronti hatás várható a Kárpát-medence területén, nyugaton ez mérsékeltebben jelentkezik. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, és a nap is kisüt, sőt, tovább emelkedik a hőmérséklet, a hőérzet a kellemes tartományban alakul.

Csak rövid, néhány órás lesz a frontszünet, ezért fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Kerülje most a nehéz, zsíros ételeket, a puffasztó zöldségeket. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válassza.

Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, a gyerekeknél figyelmetlenséget, nehezen kezelhetőséget is kiválthat.

Szabadtéri tevékenységek

Reggel még kellhet az esernyő, de napközben a szabadtéri programoknak kedvező időre van kilátás, habár a szél pár fokkal csökkentheti az érzett hőmérsékletet. Este újabb eső érkezik.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Milyen idő lesz pénteken?

Péntek reggel keleten várható eső, nyugat felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet. A délelőtti órák lesznek naposabbak, majd délután nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet eső, zápor, néhol zivatar. Élénk, több helyen erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban már nem lesz fagy, délután pedig 16-21 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit jelent, ha csak az egyik vérnyomásérték magas? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához