Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szeszélyes idő őket viseli meg a legjobban csütörtökön

orvosmeteorológia, fejfájás, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint megszaporodhatnak a már eddig is gyakori és erős tünetek!

Áprilisi időben van részünk februárban! A csütörtökön érkező melegfront komoly terhelés a legtöbbük szervezetére. Ebben az időszakban jó ha tisztában vagyunk, mi is történik a szervezetünkben.

A tavaszi idő is frontokkal kezdődik! Ezt most fontos tudnia! A metegyógyász® interjúja a frontokról!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nyugat felől gyenge melegfronti hatás várható, a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. Tompulnak a reflexek, növekszik a balesetveszély.

A középső és a nyugati, északnyugati tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Elsősorban migrén léphet fel, főként a délutáni órákban. Amennyiben migréntől szenved, akkor egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását.

A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, igaz ez a reumatikus tünetekre is, amik most egyébként is sokaknál intenzívek. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, ezen kívül pedig a felhős, szürke idő sem segít. A napos időszakok inkább csak keleten, a nap első felében segíthetnek a hangulat javításában.

Szabadtéri tevékenységek

Nem lesz hideg, de szórványos csapadékra kell készülni, ezért az esernyőket célszerű kéznél tartani. Az élénk szél pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön már felhős lesz felettünk az ég. Napközben nyugat felől a Dunántúlon, majd estétől a középső tájakon is egyre több helyen előfordulhat eső, zápor. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi felén élénkülhet meg. Hajnalban -2 és +6 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Délutánra 8 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a tünetek utalnak az influenza életveszélyes szövődményeire

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához